Regioregering van Andalusië investeert in bosbrandpreventieproject

door admin
Regioregering van Andalusië investeert in bosbrandpreventieproject

Het regioministerie van Landbouw, Veeteelt, Visserij en Duurzame ontwikkeling heeft het plan voor de uitvoering van de preventiewerkzaamheden gepresenteerd aan de bestuursraad van de Andalusische regioregering. Met het plan wordt bescherming gegarandeerd van het bosachtige gebied in deze regio tussen 1 juni en 15 oktober, de periode dat het risico op bosbranden het grootst is. 

Verbeterde infrastructuur en goed voor werkgelegenheid

De werkzaamheden die worden uitgevoerd bestaan uit het creëren en onderhouden van onbebouwde stroken in het bosgebied om een bosbrand te kunnen stuiten, de zogeheten brandwegen, en uit de modernisering en verbetering van de huidige bosinfrastructuur. Het preventieproject is naar verwachting goed voor 300 duizend mandagen, wat met 5 à 6 duizend mandagen per miljoen euro die wordt geïnvesteerd, een hoge arbeidsratio betekent.

Er wordt naar gestreefd om met een versnelde aanbestedingsprocedure het bosbrandpreventieproject in het laatste kwartaal van dit jaar van start te laten gaan. In 2020 zijn in het totaal 24 aanbestedingen uitgeschreven voor de projecten die worden uitgevoerd op nog eens 5.400 hectaren bosachtig gebied in Andalusië. Voor 2020 en 2021 samen zijn in totaal voor meer dan 50 preventieprojecten aanbestedingen uitgeschreven waarmee een groot deel van het bosachtige gebied van Andalusië wordt beschermd. 

Voor dit jaar zullen de preventiewerkzaamheden door Amaya (Andalusisch Agentschap voor Water en Milieu) worden uitgevoerd op een oppervlak van 12.700 hectare bosgebied; als de weersomstandigheden dat zulllen toelaten zal tussen 1 juni en 15 juni van dit jaar gewerkt worden aan de bosbrandpreventie.

Dit vind je misschien ook leuk