Autopsierapport Spaanse Julen bevestigt: peuter overleed enkele minuten na val

door admin
Autopsierapport Spaanse Julen bevestigt: peuter overleed enkele minuten na val

Op 26 januari werd het lichaam van peuter Julen na dertien dagen levenloos uit de diepe put in Totalán gehaald. Nu de autopsie is afgerond en het rapport officieel is vrijgegeven bevestigen forensisch experts aan Spaanse nieuwssite Europa Press dat Julen op 13 januari om 13.50 uur is overleden, slechts een paar minuten nadat hij in de diepe put was gevallen. De doodsoorzaak is een trauma aan de hersenen, het ruggenmerg en de ruggengraat veroorzaakt door twee breuken, een in het achterhoofd en de ander in het gebied van zijn slaap aan de linkerkant.

Geen vrije val

Naast deze details laten de forensisch experts ook weten dat Julen geen vrije val heeft gemaakt, maar dat de val werd geremd doordat zijn kleren zorgden voor wrijving tegen de ruwe randen van de put.

Rapport belangrijk voor verdediging enige verantwoordelijke

Een belangrijke vraag binnen de rechtszaak tegen David Serrano, eigenaar van de finca waar de prospectieput zich bevindt, is dat de houweel die hij gebruikte in een poging om Julen te bevrijden, bijgedragen zou hebben aan de dood van het jongetje. De forensisch experts claimen dat de middelen, waaronder de houweel, die zijn gebruikt in pogingen om Julen te bevrijden er niet voor hebben gezorgd dat Julen is overleden. Julen stierf immers al een paar minuten na zijn val.

Dit autopsierapport is, vlak na het afronden ervan, overgedragen aan de rechter die op dit moment de rechtszaak behandelt over de dood van Julen met David Serrano als enige beschuldigde in deze zaak.

Dit vind je misschien ook leuk