Carrefour neemt supermarktketen Supersol over

door admin
Carrefour neemt supermarktketen Supersol over

Met de overname zijn vrijwel alle Supersolwinkels nu in handen van Carrefour gekomen die met deze investering hun nieuwe format van de kleine buurtsuper wil uitbreiden. Nu door de coronapandemie het online boodschappen doen aan populariteit heeft gewonnen, wil Carrefour ook de webshop verder ontwikkelen en de nieuwe filialen begin volgend jaar gereed hebben als afhaalpunt voor online-bestellingen. 

Supersol, die nu nog in handen is van de Litouwse Maxima Group, sloot vorig jaar al 18 winkels en ontsloeg 294 medewerkers middels een ERE-regeling. De omzet van de filialen die Carrefour overneemt bedroeg in 2019 in totaal 450 miljoen euro. Carrefour heeft aangegeven met de overname versneld te willen groeien en met het nieuwe format tegemoet te willen komen aan de wens van consumenten: kleine supermarkten in de wijk en grote filialen in de buitenwijken van de stad. De 172 winkels zullen worden getransformeerd in een van de drie categorieën Express (kleine buurtsupers), Market (grotere supermarkten) en Supeco (discount supermarkt). Momenteel heeft Carrefour in Spanje 205 zogeheten hypermarkten, 111 Carrefour Markets, 850 Carrefour Express en 25 Supeco filialen. 

Met de overname van Supersol wil Carrefour zijn markpositie verstevigen. De Franse multinational voorziet ook in de toekomst nog grote investeringen te doen om de continuïteit en marktpositie veilig te stellen. In Spanje is Carrefour na marktleider Mercadona de tweede grootste supermarktketen binnen deze sector.  

Dit vind je misschien ook leuk