Spanje onderzoekt werking Remdesvir bij kinderen met Covid-19

door admin
Spanje onderzoekt werking Remdesvir bij kinderen met Covid-19

De VS is het enige andere land dat hier ook onderzoek naar doet. Remdesvir verkort de opnametijd bij volwassenen met Covid-19. Het ziekenhuis in Madrid is gestart met klinisch onderzoek en test de effecten ervan op twee minderjarige patiënten. De twee kinderen die meedoen aan de onderzoeken zijn beiden positief getest op Covid-19, hebben een dubbele longontsteking maar bevinden zich wel in stabiele toestand. Tien dagen lang krijgen zij elke dag een dosis Remdesvir toegediend. 

Wat is Remdesivir?

Remdesivir (GS-5734) is een experimenteel antiviraal geneesmiddel in de klasse van nucleotideanaloga. Het werd in 2016 ontwikkeld door Gilead Sciences als behandeling voor ebola en marburg-virusinfecties. Het middel vertoont ook antivirale activiteit tegen virussen lijkend op Covid-19 zoals MERS- en SARS.

Het middel heeft al bewezen effectief te zijn voor het verkorten van de duur van de ziekenhuisopname van volwassen patiënten met een corona-infectie. Hiervoor is de toepassing van het middel reeds goedgekeurd. Er is nog weinig bekend over het effect van Remdesivir op kinderen. Het onderzoek bevindt zich op dit moment in fase 2/3 in waardoor het ziekenhuis nu mag starten met klinische onderzoeken op de specifieke doelgroep.

Het doel is om uiteindelijk 52 kinderen die positief zijn getest op Covid-19 die opgenomen zijn in het ziekenhuis of op de intensive care te onderzoeken om meer informatie te verkrijgen over de veiligheid en de effectiviteit van dit middel bij het herstel van een corona-infectie.

Pablo Rojo, kinderarts van het 12 de Octubre ziekenhuis, vertelt: “Op dit moment is er onvoldoende bewijs van de werking van Remdesivir op kinderen. In de Verenigde Staten zijn artsen reeds begonnen met het onderzoeken van de werking van het middel bij kinderen en in Europa hebben de eerste twee kinderen die in aanmerking komen voor het onderzoek zich gemeld bij ons ziekenhuis.” Tot op heden testen alleen de VS en Spanje het middel op kinderen.

Dit vind je misschien ook leuk