Waterhoos zorgt voor spektakel voor naaktstrand Tarragona (VIDEO)

door admin
Waterhoos zorgt voor spektakel voor naaktstrand Tarragona (VIDEO)

Meldingen kwamen vooral binnen naar aanleiding van overstromingen van garages en kelders en omgewaaide bomen of gebroken takken die de weg versperden. Het Spaanse weerinstituut had al code geel en oranje uitgevaardigd voor delen van de regio. De meeste meldingen kwamen binnen tussen 21 uur en 2.30 uur. In  Baix Penedés en Osona viel ruim 30 liter neerslag binnen een half uur. 

Waterhoos

Het noodweer bood ook voer voor opwinding. Voor de kust van El Torn de L’Hospitalet de l’Infant (Tarragona) was aan het begin van de middag een waterhoos te zien die in sneltreinvaart recht op de kust afkwam en het strand ook raakte en daardoor afzwakte. Talloze badgasten op het strand hier, een van de bekendste naaktstranden van de provincie, filmden het fenomeen of maakten foto’s en plaatsen deze op hun sociale media. Klik hier voor foto’s in de krant El Periodico.

Een waterhoos is een kleine trechtervormige slurf veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen. Als zo’n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Een waterhoos is doorgaans een betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos (bron: Wikipedia).

Dit vind je misschien ook leuk