Oprichters Santander, Inditex en Mercadona invloedrijkste ondernemers

door admin
Oprichters Santander, Inditex en Mercadona invloedrijkste ondernemers

Dit blijkt uit de twaalfde editie van het onderzoek KAR van IPSOS. De afgelopen september overleden Botin kreeg 48% van de stemmen, Ortega 47% en met 25% van de stemmen stootte Roig de machtigste figuur bij Telefónica van de derde positie.

Cesar Alierta staat nog steeds tussen de vijf meest invloedrijke ondernemers binnen de Spaanse economiemet 24%. Hij wordt gevolgd door Francisco González, president van de BBVA (16%), Pablo Isla, directeur Inditex (12%), Isidoro Álvarez, directeur El Corte Inglés (9%), Isidre Fainé, Caixabank (8%), Florentino Pérez, ACS (7%) en Antonio Brufau, Repsol (7%).

De ranglijst wordt gebaseerd op de meningen van de meest vooraanstaande economen, economsiche journalisten, figueren uit het Spaanse onderwijs en andere ondernemers over de Spaanse economie, de belangrijkste bedrijven en de toekomstige ontwikkelingen.

Volgens Rafael Raga, directeur van IPSOS, zijn er opvallende bewegingen in deze laatste ranglijst. Voor het eerst sinds het begin van de meting deelt Emilio Botín het leiderschap met Amancio Ortega, de oprichter van textielgigant Inditex (Zara, Berska, Pull&Bear etc.) en tevens rijkste man van Spanje. Deze ondernemers samen krijgen 60 procent van de stemmen. Bovendien zijn ze allebei significant gestegen op de lijst met respectievelijk 12 en 13 procentpunten. Telefónica-man Juan Roig kreeg 27%.

Dit vind je misschien ook leuk