Tien doden na crash Griekse F16 in Albacete

door admin
Tien doden na crash Griekse F16 in Albacete

Er zijn zeker tien mensen om het leven gekomen en negentien mensen raakten gewond volgens een bron bij het Spaanse ministerie van Defensie, zo meldt de Spaanse krant El País. Het ongeluk gebeurde rond half vier ’s middags. De Griekse F16 deed mee aan het oefenprogramma van de NAVO waaraan gevechtspiloten mee doen.

Tijdens het opstijgen zou het toestel opeens hoogte hebben verloren en vervolgens zijn neergestort op een aantal geparkeerde vliegtuigen, waarna direct een grote brand ontstond. Het zou hier gaan om ‘op zijn minst vijf’ Franse Mirages en Italiaanse Alpha-Jets.

Gewonden werden per traumahelikopters en ambulances overgebracht naar het ziekenhuis van Albacete. Zeven van hen bevinden zich in kritieke toestand. Vijf zijn overgebracht naar een brandwondencentrum in het La Paz Ziekenhuis in de Spaanse hoofdstad Madrid.

De Spaanse minister van Defensie heeft nog niets bevestigd over de identiteit of nationaliteit van de dodelijke slachtoffers en de gewonden totdat ‘de families op de hoogte zijn gebracht’. Ook nog niet bekend is of de geparkeerde vliegtuigen leeg waren of bezet met andere piloten of technici.

De basis van Los Llanos wordt gebruikt voor het NAVO Tactical Leadership Programma waaraan het Griekse toestel deelnam. De algemeen secretaris van de NAVO, Jens Stoltenberg verklaarde: ‘ik ben diep bedroefd door de crash van de Griekse straaljager op de basis van Los Llanos in Spanje, waar veel slachtoffers vielen’.

‘Het is een tragedie die de hele NAVO-familie raakt’. Stoltenberg uitte zijn medeleven aan de nabestaanden en de landen waar slachtoffers zijn gevallen en hoopt op een spoedig herstel van de gewonden.

Dit vind je misschien ook leuk