Halt aan dronken toeristen, seksspelletjes en \’balconing\’

door admin
Halt aan dronken toeristen, seksspelletjes en 'balconing'

Magaluf wil een beter imago en niet meer in het nieuws komen met fenomenen als ‘balconing’, ‘pubcrawling’ en ‘mamading’. Met ‘balconing’ wordt gedoeld op een praktijk dat dronken toeristen vanaf hun balkon in het zwembad springen of van balkon naar balkon klimmen. Erg gevaarlijk en dit fenomeen kostte al het leven aan tientallen, veelal Britse, jongeren in de afgelopen jaren. ‘Pubcrawling’ is een door een touroperator of reisbureau georganiseerde kroegentocht, waarbij doorgaans het doel is om zoveel mogelijk alcohol in een zo kort mogelijk tijdsbestek binnen te krijgen. ‘Mamading’ ontstond als term na een video die viraal ging van een 18-jarig Brits meisje dat 24 jongens oraal bevredigde voor gratis drank. 

Maatregelen

Zo is het organiseren van meer dan één kroegentocht per organisatie per dag verboden. Staan er hoge boetes op halfnaakt op straat lopen buiten de kustlijn en de zone rond zwembaden, is er een verbod op plassen, poepen en spugen op straat en heeft de politie meer middelen om op te treden tegen dronken jongeren. Iemand die al dronken is, kan verplicht worden zijn drank in te leveren. Balconing kan boetes opleveren tussen 750 en 1.500 euro. Verder mag er geen reclame meer gemaakt worden voor kroegentochten of seksspelletjes. 

Gezonde relatie

Calvià hoopt met de maatregelen een gezondere relatie tot stand te brengen tussen de toeristen en bewoners en afstand te kunnen doen van het imago als bestemming voor jongeren die voor een zo laag mogelijk budget zoveel mogelijk willen feesten. 

Dit vind je misschien ook leuk