Doe mee met #MyBigCatSelfie en win een reis naar El Coto Doñana

door admin
Doe mee met #MyBigCatSelfie en win een reis naar El Coto Doñana

Samen met het Wereld Natuur Fonds wil Nat Geo Wild de zorgwekkende situatie van deze iconische dieren onder de aandacht brengen. Tijdens de Big Cat Month worden in februari elke zondag wilde katachtigen in de schijnwerpers gezet. Op 16 februari volgt de documentaire The Mystery Of The Lynx nog een keer. Deze zal die dag zelfs twee keer te zien zijn: om 15:35 en om 22:50 uur.

Minst bekende grote katachtige

Het is een verhaal van tegenstellingen: de Iberische lynx is waarschijnlijk ’s werelds mooiste kat, maar misschien ook wel de minst bekende. Het is de zeldzaamste en meest bedreigde kat en staat op de rand van uitsterven. Mede dankzij het WNF maakt de Iberische lynx een voorzichtige comeback. Het uitgebreide herintroductieprogramma dat riskant en intensief is geweest en nog steeds is, begint zijn vruchten af te werpen. Veel internationale experts hebben er werk voor verzet. In deze documentaire zie je een portret van een charismatische kat die in het schitterende landschap van zuidelijk Spanje op meesterlijke wijze op konijnen jaagt.

Herintroductieprogramma

De populaties zijn dankzij bovengenoemd herintroductieprogramma dat WWF Spanje samen met LIFE Iberlince en vele andere organisaties uitvoert, geholopen door lokale en regionale overheden en ook de landelijke overheid, weer gegroeid. Er zijn nu verschillende populaties verspreid over grofweg vier gebieden in Spanje en Portugal. Niet alleen zijn er meer exemplaren van de lynx in het wild te vinden, ook hun genetische diversiteit is toegenomen, wat de kans op overleven ook sterk doet toenemen.

Win een reis naar Doñana

Kijkers van KPN en Ziggo digitale tv kunnen een reis naar het prachtige natuurgebied nationaal park El Coto Donana in Spanje winnen als ze meedoen met de fotoactie #MyBigCatSelfie. Plaats een foto van jezelf samen met je eigen ‘big cat’ op Twitter of Instagram met de hashtags #MyBigCatSelfie en #KPN of #Ziggo. Dan maak je kans op een weekend Spanje om eventueel straks oog in oog te staan met de meest bedreigde Big Cat ter wereld. De actie duurt tot 23 februari.

Dit vind je misschien ook leuk