Chaos verwacht door staking Air Europa in drukste weekend van jaar

door admin
Chaos verwacht door staking Air Europa in drukste weekend van jaar

Mensen keren dan massaal terug van hun vakantie of vertrekken juist naar hun bestemming. De staking werd vrijdagochtend aangekondigd door de vakbond van de piloten Sepla. Men deelde wel mee dat de minimale dienstverlening zoals die wettelijk is vastgelegd zal handhaven.

Piloten staken uit protest tegen het feit dat Air Europa een deel van de vloot overhevelt naar de nieuwe prijsvechter Air Europa Express die onder dezelfde holding Grupo Globalia valt. Eerder waren 144 nieuwe piloten nodig. Er waren al interne procedures gestart om bestaande co-piloten tot commandant te promoveren. Deze werden door de overheveling van de bestaande vliegtuigen gestaakt. 

De staking werd op 8 juli al aangekondigd. Toen hadden de piloten echter nog positieve verwachtingen over de onderhandelingen met het bedrijf. Het is nog niet duidelijk welke vluchten beïnvloed zullen worden door de staking.Houd voor actuele informatie deze website in de gaten.

Eerder deze maand waren er al grote problemen met een andere Spaanse vliegmaatschappij Vueling. Met name op het vliegveld Barcelona ontstonden door interne problemen lange vertragingen en werden zelfs vluchten geschrapt. 

Dit vind je misschien ook leuk