Spaanse ‘Business Angels’ krijgen belastingvoordeel

door admin
Spaanse 'Business Angels' krijgen belastingvoordeel

Deze zogenoemde ‘Business Angels’ kunnen 20 procent van het door hen geïnvesteerde geld met een maximum op jaarbasis van 50.000 euro aftrekken van hun inkomstenbelasting (in het Spaans: Impuesto sobre la Renta de Personas Fisicas: I.R.P.F.).

Om een investering als aftrekpost te kunnen aangeven op het belastingformulier gelden wel een aantal voorwaarden. Één daarvan is dat het betreffende Spaanse bedrijf waar geïnvesteerd wordt een economische activiteit moet verrichten. Om deze economische activiteit uit te voeren, dient het te beschikken over het daartoe benodigde materiaal en de human resources. Met andere woorden: een investering kan niet als aftrekpost worden opgegeven als het bedrijf louter eigenaar is van goederen. Een andere voorwaarde is dat je als Business Angel niet de grootste aandeelhouder mag zijn van het bedrijf waarin je hebt geïnvesteerd.

Voor deze aftrekpost, die in navolging van wet 14/2013 is geïntroduceerd, is een nieuwe variant van formulier 165 van toepassing waarop nu de informatie staat over deze mogelijkheid.

Wenst u meer informatie betreffende deze belastingwijziging voor investeerders of over andere fiscale aangelegenheden? Aarzel niet contact op te nemen met één van de fiscale adviseurs van de firma Arcos & Lamers Asociados. 

Dit vind je misschien ook leuk