Hervind je balans met Cranio Sacraal therapie

door admin
Hervind je balans met Cranio Sacraal therapie

Dat is echter nog niet alles. Op de bovenste verdieping, met weidse uitzichten over de omgeving, is sinds juni SoPure Wellbeing Centre gevestigd. Dit wordt gerund door Sophie Pothoven die er samenwerkt met Vicky Schmitz. Alleen al de entree van het centrum zorgt al dat je je in hogere sferen waant. De rustgevende inrichting krijgt een extra touch door de indrukwekkende uitzichten hier vanaf het dak van het kasteel. In de diepte ligt het witte dorpje Monda en in de verte steken de toppen van de Sierra de las Nieves uit boven de glooiende heuvels van het typisch Andalusische landschap. Het is in deze weldadige omgeving waar je behandeld wordt.

SoPure Wellbeing Centre

In SoPure Wellbeing Centre kun je terecht voor een keur aan behandelingen met jouw welzijn tot doel. Denk hierbij dan niet alleen aan lichamelijk welzijn dat bereikt wordt via diverse massagevormen, schoonheidsbehandelingen, of voetreflexologie, maar ook aan de combinatie van welzijn op geestelijk en emotioneel niveau. Dit gecombineerde welzijn kan flink verbeteren met Cranio Sacraal therapie. Tot slot kan een Soulreading je meer inzicht geven in jezelf op zielsniveau. Ook zijn er arrangementen op maat, zoals een behandeling inclusief een luxe lunch of gecombineerd met een overnachting in Hotel Castillo de Monda.

Wat is Cranio Sacraal therapie?

Cranio Sacraal therapie behandelt meerdere gebieden tegelijkertijd zodat een behandeling je emotionele toestand en je lichamelijke welzijn kan bevorderen. Sophie Pothoven is Cranio Sacraal therapeut en werkt heel subtiel en liefdevol aan het oplossen van blokkades in je lijf. Middels deze vorm van therapie wordt gezocht naar de oorzaak van klachten om deze bij de oorsprong al te behandelen. Het lichaam wordt hierbij gezien als een samenspel van fysieke, emotionele en mentale lagen. Pas als deze verbonden zijn zonder dat er energetische blokkades in de weg zitten, voel je je optimaal. Het doel van een behandeling is altijd dat de innerlijke kracht van de cliënt via zijn of haar zelfherstellende vermogen wordt aangesproken. Bij Cranio Sacraal therapie worden de ziektesymptomen niet op zichzelf behandeld, maar holistisch. Het symptoom vormt voor Cranio Sacraal therapeuten de belangrijkste boodschap. Van hieruit wordt gezocht naar de oorzaken van de klachten en getracht de cliënt handvaten te bieden om zichzelf weer beter te voelen. De behandelaar focust zich op het Cranio Sacraal systeem en het Cranio Sacrale ritme.

Wat is het Cranio Sacraal systeem?

Het Cranio Sacraal systeem omvat de hersenen, de ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Dit geheel wordt beschermd door de botten van de schedel (het cranium), de wervelkolom en het heiligbeen (sacrum). Het zenuwstelsel bevindt zich binnen dit systeem.

Wat is het Cranio Sacrale ritme?

Het Cranio Sacrale ritme wordt wel gezien als de ademhaling van het zenuwstelsel. Binnen het Cranio Sacraal systeem ontstaan drukverschillen doordat de hoeveelheid ruggenmergvloeistof via een ritmische productie toe- en afneemt. De drukverschillen hebben zodoende de ritmische beweging van het hersenvlies tot gevolg. Hierdoor komen ook de schedelbeenderen, de wervelkolom en het bekken in beweging in een ritme dat lijkt op een ademhaling. Het Cranio Sacrale ritme is naast de ademhaling en de hartslag de derde belangrijkste levensfunctie van het lichaam. En het is dit ritme dat de therapeut informatie biedt over het functioneren van het Cranio Sacraal systeem als geheel. Een storing hierin kan leiden tot talloze uiteenlopende klachten.

Sophie Pothoven

Na een burn-out ontdekte Sophie het belang van werkelijk contact met de verschillende behandelaars die haar destijds op lichamelijk en psychisch vlak begeleidden. Zelf was ze sportmasseuse en dus gewend aan het behandelen van mensen. Tijdens haar massages kwam ze in aanraking met het ritme van de schedel. Toen ze zich hierin begon te verdiepen, kwam ze terecht bij de Peirsman Cranio Sacraal Academie in Bussum. Daar volgde zij haar opleiding, waarnaast ze ook als schoonheidsspecialiste en familiecoach werkzaam was. Na regelmatige bezoeken aan Zuid-Spanje besloot Sophie dat ze daar graag zou willen werken. Ze kwam in contact met de heren van Hotel Castillo de Monda en SoPure Wellbeing Centre op de bovenste verdieping van het kasteel in Monda is het resultaat.

Wanneer Cranio Sacraal therapie?

Talloze klachten zijn te verbeteren of te behandelen met Cranio Sacraal therapie. Het kan ingezet worden bij traumaverwerking , whiplash na een auto-ongeluk, migraine, angsten en fobieën, burn-out, slaapstoornissen, nek- en schouderklachten, rugklachten, ADHD en ADD, gedragsproblemen, relatieproblematiek,  lusteloosheid en stress. Ook baby’s en kinderen kunnen terecht bij Sophie. Omdat we hier onmogelijk alle klachten op kunnen noemen, is het handig bij twijfel eerst even contact met Sophie op te nemen om te kijken of ze je kan helpen. Zie de video op deze pagina van hoe Sophie de kleine baby Karl behandelt en vooruit helpt in het leven na zijn traumatische geboorte.

Korting

Lezers van InSpanje.nl ontvangen een korting van 30% op een behandeling. Neem voor meer informatie contact op via: sopurewellbeing@gmail.com of craniokracht@gmail.com.

Dit vind je misschien ook leuk