Macro-operatie in tientallen Spaanse gemeenten rond corruptie

door admin
Macro-operatie in tientallen Spaanse gemeenten rond corruptie

De rechtbank heeft in dit verband alle documenten opgeëist van de gemeentes Gandia, El Puig en San Vicente del Raspeig, Alcobendas, Arroyomolinos, Fuenlabrada, Huesca, Illescas, Lleida, Majahonda, Mollet del VAllés, Oviedo, Parla, Pinto, Plasencia, Tiana, San Andrés del Rabanedo, Vélez-Málaga, Villanueva de la Cñada, León, Palencia, Teruel, Plasencia, Torrelodones en Villaquilambre. 

De rechter heeft ook documentatievereisten opgelegd aan de provincie Alicante en aan de gemeentes Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de MAr, Rubí, Aldea del Fresno, Brunete, El Escorial, Galapagar, Manzanares el REal, Valdemorillo, La Cistérniga, El Puig, Gandia, Logroño, O’Grove, Sant Vicent del Raspeig en Vitoria.

Naar verwachting zullen er ook aanhoudingen en arrestaties volgen van burgemeesters en hoge ambtenaren bij bovengenoemde gemeentes. Die arrestaties worden dan gedaan op verdenking van de delicten valsheid in geschrifte, fraude door openbaar bestuur, handelen met voorinformatie, verduistering van publieke middelen, misbruik van positie, omkoping, vervalsing van documenten door ambtenaren, wijziging van de prijs van openbare bestedingen en lidmaatschap van een criminele organisatie. 

De corruptie betreft een groot netwerk van frauduleuze handelingen met betrekking tot verkeersregulering en management. Hierbij is het in Catalonië gevestigde technologische bedrijf Gespol SL Applications betrokken. Dit bedrijf valt onder de Sacyr Group. 

De macro-operatie heeft als naam ‘Enredadera’ (klimplant) gekregen.

Dit vind je misschien ook leuk