Anonymous legt websites PSOE, Spaanse nationale politie en gerechtshof plat

door admin
Anonymous legt websites PSOE, Spaanse nationale politie en gerechtshof plat

Anonymous is terug. Dit internationaal collectief van (h)activisten is bekend geworden door eerdere DDos-aanvallen op websites van overheden, religieuze organisaties en bedrijven.

Websites urenlang plat

Afgelopen maandag heeft Anonymous de websites van de PSOE, de Spaanse nationale politie en het gerechtshof gehackt. Urenlang waren deze instanties niet bereikbaar en pas na een paar uur lukte het om de websites weer in de lucht te krijgen.

Onderdeel van ‘Operation Free Catalonia’

Anonymous heeft zelf laten weten dat deze hack onderdeel is van ‘Operation Free Catalonia’. Deze operatie is direct gevolg van de invoering van artikel 155 uit de Spaanse grondwet waarin de regering in Madrid de zeggenschap over een autonome regio over kan nemen als die zich niet naar behoren gedraagt. Het bericht van Anonymous luidt:

“Hallo Spanje, we zien dat Catalonië nog steeds onder vuur ligt. Dat is geen grapje. Wij zullen de regering ook onder vuur nemen. Dat kun je zien als ons protest en voorlopig zal daar geen einde aan komen!”

Het was niet de eerste keer dat een van de overheidswebsites aangevallen werd. Afgelopen oktober is het Anonymous ook gelukt om de website van het Spaanse gerechtshof te hacken en daarmee uren plat te leggen.

Dit vind je misschien ook leuk