Spanjaarden zijn Europeanen met duurste internetverbinding thuis

door admin
Spanjaarden zijn Europeanen met duurste internetverbinding thuis

Dat is 27,4 procent meer dan het gemiddelde in de rest van Europa. De totale kosten voor internetverbindingen in de woningen van Spanjaarden komen neer op 766 miljoen euro. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Kelisto.es. Hierin werden de tarieven voor ADSL en glasvezel in Italië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje vergeleken. 

De gemiddelde prijs voor een internetverbinding en vaste telefoonlijn in Europa ligt op 41,60 euro. Daarmee blijken Spanjaarden het meeste voor hun verbinding te betalen. Gemiddeld is het hebben van een internetverbinding en telefoonlijn thuis 19,33 euro duurder per maand dan in Duitsland. Hier kost het pakket 33,67 euro per maand gemiddeld. 

In Frankrijk kost internet en telefoon gemiddeld 35 euro, in het Verenigd Koninkrijk 40,67 euro en in Italië 45,67 euro. Volgens het Spaanse ministerie van Energie, Toerisme en Digitale Agenda is 63 procent van de bevolking in Spanje thuis verbonden met het internet. 

De snelheid van het internet in Spanje behoort eveneens niet tot de beste van Europa. IJsland is het land met het snelste internet, gevolgd door Roemenië, de Scandinavische landen, Hongarije en Nederland, schrijft Testdevelocidad.es in dit artikel. In 2016 was Spanje nog het 13e Europese land wat snelheid van internet betreft. 

Dit vind je misschien ook leuk