Madrid verbiedt circus met wilde dieren

door admin
Madrid verbiedt circus met wilde dieren

De wijziging moet donderdag worden goedgekeurd door de regioregering van Madrid. Vanaf dan ligt de tekst nog dertig dagen open voor publiek, zodat burgers en door de wijziging geraakte groepen of instellingen daartegen bezwaar kunnen aantekenen. Men voorziet dat vanaf maart de wijziging officieel van kracht gaat. 

Het gaat om een initiatief van de besturende partij Ahora Madrid. De in werking treding van de nieuwe regels is vertraagd omdat de gemeente de families die leven van circussen met wilde dieren kans te geven hun optredens aan te passen. 

De nieuwe gemeentelijke verordering heeft geen invloed op de activiteiten in Madrileense dierentuinen, waar dieren in gevangenschap leven. 

Sinds 2015 hebben al zes autonome regio’s optredens met wilde dieren of met dieren in het algemeen in circussen en tijdens andere evenementen verboden. Catalonië was de eerste, gevolgd door de Balearen, Galicië, Murcia, La Rioja en de regio Valencia. Ondanks dat het in de regio Madrid nog niet verboden is, is er in 66 gemeenten in die regio al geen plaats meer voor spektakels waarin (wilde) dieren een rol spelen. Hieronder zijn Móstoles, Alcalá de Henares, Alcobendas, Fuenlabrada, Alcorcón, Getafe, Leganés en San Sebastián de los Reyes. 

Dit vind je misschien ook leuk