Matchfixing-schandaal in Spaans voetbal

door admin
Matchfixing-schandaal in Spaans voetbal

Bravo, die tussen tussen 2001 en 2007 voor Real Madrid speelde, zou de spil zijn in het corruptieschandaal waarin uitslagen van wedstrijden werden vervalst. Andere spelers die worden genoemd zijn de al gestopte Carlos Aranda, Samuel Sáiz (Getafe), Borja Fernández (Real Valladolid) en Iñigo López (Deportivo La Coruña).

De 38-jarige Raúl Bravo won in 2002 de Champions League met Real Madrid en kwam in 2004 namens Spanje uit op het EK. Hij vertrok in 2007 naar Olympiakos Piraeus. Ook de voorzitter van het naar de tweede klasse gedegradeerde Huesca en het hoofd van de medische staf van die club zijn naar verluidt gearresteerd. De politie zou de kantoren van Huesca enkele uren hebben doorzocht, zo melden Spaanse media.

Justitie kwam de zaak op het spoot door het ongewone gokgedrag op specifieke wedstrijden. De Spaanse politie is volgens persagentschap EFE bezig met het ontmantelen van het omvangrijke goknetwerk. De gearresteerden worden ervan verdacht een criminele organisatie te hebben opgezet, corruptie te hebben gepleegd en geld te hebben witgewassen. Ze zouden wedstrijden in de hoogste en op een na hoogste klasse vervalst hebben om daar voordeel uit te halen bij sportweddenschappen. 

De aanleiding voor de politieactie zou een wedstrijd in de Primera División in mei 2018 zijn geweest. De uitslag van deze wedstrijd zou zijn gefixt. Er is sprake van acht mogelijke gevallen van matchfixing.

Dit vind je misschien ook leuk