Een van de grootste drugsbendes opgerold in Madrid en Malaga

door admin
Een van de grootste drugsbendes opgerold in Madrid en Malaga

Gelijktijdig werden 16 invallen gedaan op verschillende plekken in het land. De drugs werden vanuit Gibraltar naar verschillende ‘kwekerijen’ in de provincie Málaga gebracht en van daaruit richting Madrid vervoerd. Hier vandaan gingen de drugs verder naar Nood-Spanje. 

Bij een van de invallen onderschepten de agenten 550 kilo hasj, 100.000 euro in cash geld, een echt en een neppistool, twee elektrische geweren en circa 3.000 liter benzine voor het transport en 12 personenauto’s en 2 motorfietsen. 

Ondanks dat de kern van de organisatie is opgerold, gaat de operatie door met als doel een van de grootste afnemers van de drugs op te sporen en de kleinere klanten die de drugs op hun beurt weer doorverkochten aan tussenhandelaren. 

De drugs werden vanuit Málaga in speciale vrachtwagens naar twee woningen in Pozuelo de Alcarcón en Manzanares el Real, beide vlakbij Madrid, vervoerd. Hier vandaan werden ze naar andere plaatsen overgebracht, voornamelijk in Noord-Spanje.

De gearresteerde personen zitten vast en worden verdacht van drugstransport, het lid zijn van een criminele organisatie, witwassen van geld en illegaal wapenbezit. 20 van hen werden in Madrid opgepakt, twee in Málaga, twee in Córdoba en een in Huelva. 

Dit vind je misschien ook leuk