Spanjaarden van alle Europeanen meest aangekomen in coronatijd

door admin
Spanjaarden van alle Europeanen meest aangekomen in coronatijd

Spanje staat bovenaan de lijst met Europese landen waar de inwoners sinds het begin van de coronapandemie het meest zijn aangekomen. Sinds maart 2020 zijn Spanjaarden gemiddeld 5,7 kilo zwaarder geworden. Gezondheidsplatform Ipsos deed in dertig landen ter wereld onderzoek naar de leefgewoontes van mensen in coronatijden. Tussen 23 oktober en 6 november werd deelnemers gevraagd naar hun leefgewoontes gedurende de pandemie. Over de hele wereld erkende 31 procent van de bevolking te zijn aangekomen sinds de coronapandemie.

Spanje meerdere keren aan kop in Europa

Met 38 procent is Spanje binnen Europa het land met het hoogste percentage mensen dat aankwam sinds de pandemie. Gek genoeg gaat Spanje ook aan kop als het gaat om hoeveel mensen sinds de crisis zijn afgevallen, namelijk 21 procent.

Spanjaarden bewegen veel sinds coronacrisis

Hoewel de Spaanse bevolking zwaarder is geworden, blijkt uit onderzoek wel dat Spanje een van de landen is waar de inwoners het meest bewegen sinds de coronacrisis. Volgens het onderzoeksinstituut claimt 25 procent van de Spanjaarden dat ze dit doen om de negatieve gevolgen van het virus beter aan te kunnen. 39 procent zegt te zijn gestopt met roken, 18 procent slikt meer vitamine D en 20 procent zegt actief bezig te zijn (geweest) met afvallen. Dit alles om beter bestand te zijn tegen een mogelijke coronabesmetting.

Helft Spanjaarden willen af van coronakilo’s

Vragende naar de wens om de extra kilo’s weer te verliezen, zegt een op de twee Spanjaarden graag de kilo’s er weer af te willen krijgen. Spanjaarden willen dit voornamelijk voor elkaar krijgen door het eten van minder verwerkte voedingsmiddelen, minder of kleinere porties te eten of minder suikerhoudende dranken te consumeren.

Hulp van Spaanse overheid

Tot slot vroeg Ipsos naar welke maatregelen de Spaanse overheid zou moeten nemen om gewichtsverlies in Spanje aan te moedigen. Bijna de helft (44%) van de respondenten vindt dat de prijs van gezonde voeding moet worden verlaagd; 18% vindt dat er meer groenvoorzieningen moeten komen voor Spanjaarden om te sporten en 16% is van mening dat er duidelijkere etiketten op levensmiddelen moeten komen.

Dit vind je misschien ook leuk