Spaanse politie extra beschermd na terroristische dreiging

door admin
Spaanse politie extra beschermd na terroristische dreiging

In het magazine wordt een beloning van 60.000 dollar in bitcoin uitgeloofd voor eenieder die een agent uit een westers land doodt. De Spaanse nationale politie roept alle anti-terreurdiensten op extra beschermingsmaatregelen te treffen.

Het magazine is in het Arabische en de oproep werd opgepikt door de Rijksvoorlichtingsdienst CGI van de nationale politie waartoe de Spaanse nieuwssite Nius Diario toegang heeft. Het tijdschrift wordt door jihadistische websites verspreid met de boodschap en de aanmoediging om vooral aanslagen te plegen uit naam van Al Qaida.

Lone wolfs worden aangezet tot massademonstraties

In het tweede nummer van het online magazine worden zogenaamde ‘lone wolfs’ aangemoedigd tot het aanzetten van massademonstraties naar aanleiding van diverse (politieke) gebeurtenissen in westerse landen, hierbij kan gedacht worden aan verkiezingsuitslagen in de Verenigde Staten of de gele hesjes in Frankrijk.

Een lone wolf is een persoon die als een vorm van terrorisme gewelddadige handelingen in zijn eentje voorbereidt en pleegt, buiten elke commandostructuur om en zonder materiële hulp van een groep of organisatie van mededaders of directe uitlokkers. Vaak worden deze lone wolfs wel vanuit bepaalde overtuigingen aangespoord om dit soort acties te ondernemen.

Dringend advies tot extra bescherming antiterrorismeteams

Agenten uit westerse landen, voornamelijk degenen die zich bezig houden met het bestrijden van terrorisme, krijgen het advies om zichzelf maximaal te beschermen tegen deze bedreigingen. Waarschuwingen voor beide oproepen vanuit Al Qaida, het veroorzaken van massademonstraties en het doden van westerse agenten, zijn verspreid onder verschillende anti-terrorismeteams binnen de Policía Nacional.

Dit vind je misschien ook leuk