Behoorlijke stijging overnachtingen landelijke accommodaties Spanje

door admin
Behoorlijke stijging overnachtingen landelijke accommodaties Spanje

Deze cijfers werden dinsdag gepubliceerd door het Nationaal Instituut voor Statistiek (INE) van Spanje. Op 4 mei schreef de Spaanse nieuwssite Efeagro.com een artikel over de toenemende belangstelling van Spanjaarden voor toeristische accommodaties buiten de Spaanse steden.

Meer Spanjaarden verblijven in eigen land

Maart 2021 telde in totaal 241.491 overnachtingen in landelijke accommodaties waarvan 210.179 in Spanje. Dit aandeel is 107,2 procent gestegen ten opzichte van 2020. Ook verbleven Spanjaarden in maart van dit jaar 31.312 nachten in landelijke accommodaties in het buitenland, dit betreft een daling van 34,6 procent ten opzichte van maart 2020.

Schril contrast met situatie voor coronapandemie

Van deze vergelijking liggen beide maanden in de periode van de coronapandemie. Voor een goed beeld heeft het INE ook een vergelijking gemaakt met dezelfde periode vóór de pandemie. In maart 2021 is het aantal overnachtingen in landelijke accommodaties met 61 procent gedaald ten opzichte van maart 2019.

Nog altijd lage bezettingsgraad

Hoewel er dit jaar sprake is van een aanzienlijke stijging van het aantal overnachtingen in vakantieverblijven op het platteland, zijn de bezettingscijfers nog altijd erg summier. Een van de voornaamste oorzaken is het verbod te reizen tussen de Spaanse regio’s. In maart 2021 was 6,7 procent van de landelijke accommodaties bezet, een stijging van 6,2 procent ten opzichte van maart 2020.

Spaanse regio’s met elkaar vergeleken

Het INE heeft ook de autonome regio’s met elkaar vergeleken. Uit deze vergelijking bleek Castilië en León met 28.483 overnachtingen de favoriete bestemming voor een verblijf op het platteland, maar liefst 34,3 procent meer dan in maart 2020. De gemeenschap van Madrid daarentegen, bereikte de hoogste bezettingsgraad van 26,6 procent van de toeristische verblijven op het platteland.

Dit vind je misschien ook leuk