Einde aan FC Barcelona-Koeman soap

door admin
Einde aan FC Barcelona-Koeman soap

Ronald Koeman zal ook volgend seizoen trainer zijn van FC Barcelona. Woensdagavond werd een laatste gesprek gevoerd vanuit de clubleiding met Koeman en assistent-trainers Alfred Schreuder en Henrik Larsson. Donderdagochtend kwam Barcelona-voorzitter Laporta met het verlossende woord voor Koeman. FC Barcelona stopt met zoeken naar een andere trainer en houdt Koeman volgend seizoen aan als trainer.

Hoe begon de soap rondom FC Barcelona en Koeman?

De positie van de 58-jarige Nederlandse trainer stond hevig ter discussie nadat FC Barcelona afgelopen seizoen alleen de Copa del Rey had weten te winnen. In de competitie werd in de slotfase de titel verspeeld en Europees speelde Barça geen rol van betekenis. De in maart gekozen voorzitter Laporta twijfelde openlijk of Koeman de club weer naar de Europese top kon loodsen.

Laporta vertelde tijdens een persconferentie op zoek te willen naar een andere trainer maar als hij deze niet kon vinden, dan zou hij door willen met Koeman. Na het ‘bommetje’ dat Laporta had laten vallen, deden er allerlei wilde verhalen de ronde over de gezondheid van Koeman. Koeman liet eind mei op zijn eigen Twitter-account weten dat het helemaal goed met hem gaat.

Spaanse en Catalaanse kranten blij met besluit

Spaanse en Catalaanse media prijzen het geduld van de Nederlandse trainer nadat bekend werd dat Laporta in eerste instantie op zoek wilde naar een andere trainer. De media vinden dat Koeman het niet verdiend heeft hoe de huidige voorzitter van FC Barcelona met hem is omgegaan.

‘Koeman verdient een monument’

Ook de technische staf is blij met het feit dat Koeman blijft. Bovendien vinden zij dat Koeman het, gezien alle problemen bij FC Barcelona, nog heel netjes heeft gedaan. Hij verdient volgens hen dan ook het vertrouwen om nog een seizoen door te gaan.

Koeman mogelijk van invloed bij contracteren topvoetballers uit Nederland

Na dit nieuws kan Koeman zich gaan voorbereiden op het komende seizoen bij de club. Het feit dat Koeman nog een seizoen trainer zal zijn bij de club, zal waarschijnlijk ook van invloed zijn op twee mogelijk nieuwe spelers bij FC Barcelona: Memphis Depay en Georginio Wijnaldum.

Terugkeer Jordi Cruijff 

Niet alleen Koeman blijft minstens nog een seizoen in Camp Nou, ook bevestigde Barcelona dat oud-speler Jordi Cruijff terugkeert bij de club. Cruijff, die onder de hoede van zijn vader midden jaren negentig nog even in de hoofdmacht speelde, krijgt een rol in de organisatie toebedeeld.

Dit vind je misschien ook leuk