Toeristische sector van Costa Brava plaatst herstel in 2022

door admin
Toeristische sector van Costa Brava plaatst herstel in 2022

Hierover waren de deelnemers van het Professional Tourism and Camping Congress dat deze week plaatsvond en werd georganiseerd door de Girona Campings Association het eens. De voorzitter van de Girona Campings Association, Miquel Gotanegra, sprak van een daling van tussen de 30 en 35 procent ten opzichte van 2019. “De weg naar herstel is echter al begonnen en naar verwachting zien we vanaf begin 2022 het licht aan het einde van de tunnel”, voegde hij toe.

Gotanegra benadrukte ook het belang van drie ‘ingrediënten’ die zullen helpen bij het herstel: “het uitstekende aanbod, het uitstekende grondgebied en de permanente opleiding en constante inspanning van de sector om een leider binnen Europa te blijven”.

De voorzitter gaf ook commentaar op de groei van het lokale toerisme “dat is toegenomen in alle accommodaties en een aanbod van hoge kwaliteit heeft bewezen. De uitdaging is dan ook om deze toename te consolideren”.

De algemeen directeur van Toerisme van de Generalitat, Marta Domènech, wees op “de veerkracht van de sector en het geweldige werk dat gedaan wordt om een markt​​leider te blijven”, evenals “de noodzaak om het internationale toerisme te herstellen”.

“De sector heeft zichzelf opnieuw moeten uitvinden en heeft ook vertrouwen en veiligheid weten over te brengen. Maar er is geweldig werk geleverd en dit was de sleutel tot aanpassing aan de nieuwe situatie. We hopen in 2022 terug te kunnen keren naar bemoedigende cijfers”, aldus de vicevoorzitter van de Federatie van Hotels in de provincie Girona, Enric DotrasDotras.

Het congres met 500 belangstellenden vond plaats op 30 september in het Auditorium-Palacio de Congresos de Girona. Het is het eerste congres dat in de sector werd gehouden sinds de komst van de pandemie.

De vereniging van campings in de regio Girona is de oudste van Spanje, heeft 73 leden (meer dan 80% van de campings in de regio Girona) en biedt ongeveer 120.000 accommodatieplaatsen. “Het totaal aantal kampeeraccommodaties in de regio is 135.000, een cijfer dat de sector bovenaan het gereguleerde toeristenaanbod plaatst”, aldus de vereniging.

Dit vind je misschien ook leuk