Spaanse politie jaagt op homoseksuele seriemoordenaar

door admin
Spaanse politie jaagt op homoseksuele seriemoordenaar

Volgens de politie loopt er in Spanje een seriemoordenaar rond die het op homo’s heeft gemunt. Hij zou minstens vier mannen hebben vermoord – allemaal in de Baskische metropool Bilbao in Noord-Spanje, zoals gemeld door de krant El Mundo en andere Spaanse media.

Ontsnapt slachtoffer heeft dader omschreven

Een jonge man van rond de 20 tot 30 jaar wordt gezocht als dringende verdachte. Een slachtoffer dat in december aan hem wist te ontsnappen, beschreef de vermeende dader. De gezochte persoon wordt in minstens vier gevallen verdacht van moord. Het valt niet uit te sluiten dat hij nog meer levens op zijn geweten heeft.

Gemene deler van vier moorden

Volgens de berichten hebben alle moorden meer dan één gemene deler: de slachtoffers zouden contact hebben opgenomen met de vermeende seriemoordenaar via de datingapp Grindr, die vooral populair is bij homo’s. Ze nodigden hem bij hen thuis uit en werden daar gedrogeerd. In alle gevallen werden de bankrekeningen van de slachtoffers geplunderd. De dader zou de moorden vorig jaar hebben gepleegd.

Samenleving niet alarmeren

De politie van Baskenland heeft voorlopig geen officiële aankondiging gedaan. Op verzoek bevestigde ze echter de berichten in de media en de lopende onderzoeken. De burgemeester van Bilbao, Juan Mari Aburto, gaf in een interview toe dat er een “gespannen rust” was in zijn stad als gevolg van de berichten in de media. Het gemeentehuis is op de hoogte van het onderzoek en doet er alles aan om de samenleving niet te alarmeren. 

Dit vind je misschien ook leuk