Toename aantal verkeersboetes

door admin
Toename aantal verkeersboetes

De overtredingen die per radar werden vastgelegd namen toe met 8% gedurende de laatste week van mei, terwijl deze in de eerste week dat de nieuwe regel van toepassing was van 7 tot 13 maart met maar liefst 62% waren afgenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

De nieuwe snelheidsbeperking had in de maand maart wel een directe invloed op de gemiddelde snelheid op de Spaanse snel- en autowegen. Deze verminderde respectievelijk met 10,4% en 6,4%.

De toename van het aantal boetes impliceert dan ook een toename van de gemiddelde snelheid, die in maart nog 102,8 kilometer per uur was op de snelwegen en 100,3 kilometer per uur op autowegen.

De invloed van de maatregel op het aantal verkeersongelukken is moeilijk te berekenen. Het aantal doden als gevolg van ongelukken in 2011 is gedaald met 9%.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nog niet bevestigd of de snelheidsbeperking per 30 juni wordt afgeschaft of dat deze de hele zomer nog zal blijven gelden.

Besparen

Het laatste was een voorstel van de minister van Industrie, Toerisme en Handel, Miguel Sebastián. Hij hoopt met een verlenging van de snelheidsbeperking verder te besparen op het nationale brandstofverbruik.

Dit vind je misschien ook leuk