Spanje eist opheldering over incidenten Ryanair

door admin
Spanje eist opheldering over incidenten Ryanair

Bij dit gesprek zal ook de Ierse vliegautoriteit .. aanwezig zijn. Aanleiding ervoor zijn de toenemende reeks van incidenten met vliegtuigen van Ryanair.

Volgens de Spaanse krant El Mundo opende de Spaanse autoriteiten sinds januari 1201 onderzoeken naar incidenten betreffende de veiligheid bij Ryanair. Van de 51 aangetroffen defecten werden er 15 geclassificeerd als ‘zeer ernstig’.

De Spaanse piloten, verenigd in de vakbond Sepla, zoekt de Ierse vliegmaatschappij de grenzen op van het toelaatbare en het legale op het gebied van veiligheid voor de passagiers.

Smaad

Michael O’Leary reageert op alle aanteigingen met opmerkingen als dat er een ‘samenzwering tegen zijn bedrijf’ zou zijn, dat hij ‘stappen overweegt tegen Sepla wegens smaad’ en dat het gaat om valse beschuldigingen. 

Ryanair staat in Europa bovenaan op de lijst van meest rendabele low cost vliegmaatschappijen. In 2012 behaalde het een nettowinst van 503 miljoen euro. Als reactie op de reeks van incidenten kelderde het aandeel van Ryanair op de beurs de laatste week.

Aanvoer buitenlandse toeristen

Toeristische organisaties in Spanje, met name die langs de kusten, maken zich zorgen over de ontwikkelingen bij Ryanair. In die streken is de vliegmaatschappij goed voor de aanvoer van de meeste buitenlandse toeristen. 

Diario Sur, El Mundo, Expansion

Dit vind je misschien ook leuk