Bezetting rurale bestemmingen paasweek rond 70 procent

door admin
Bezetting rurale bestemmingen paasweek rond 70 procent

Op dit moment ligt die bezetting op 69,2 procent, maar deze zal hoger uitkomen als de last minute boekingen erbij opgeteld worden. Volgens een woordvoerder van Toprural is 1 op de 5 boekingen deze periode op het laatste moment gedaan.

Er is sprake van een lichte stijging in het aantal boekingen als gevolg van een prijsdaling van 4,1 procent ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde prijs per persoon per dag is nu 26,7 euro.

Door de crisis dalen vooral de boekingen van Spaanse toeristen in eigen land. De sector moet het nu vooral hebben van buitenlandse toeristen. In Navarra is de bezetting het hoogst 92,2 procent, Extremadura 88 procent, Baskenland 87,1 procent, Cantabrië 78,2 procent en Castilla y Leon 78 procent.

De laagste bezetting wordt gemeten in Murcia met 40,5 procent, gevolgd door Galicië met 45,2 procent en Comunidad Valenciana 45,3 procent.

Ten opzichte van vorig jaar hebben alleen de Spaanse regio’s Cantabrië, Extremadurqa, Canarische Eilanden, Castilla y la Mancha, Aragon en Castilla y Leon een betere bezetting tijdens Semana Santa.

Dit vind je misschien ook leuk