Grote delen Spanje in alert wegens overstromingsgevaar

door admin
Grote delen Spanje in alert wegens overstromingsgevaar

De inwoners van Barbaño kunnen uit voorzorg nog niet terug naar hun woning, zo meldde de gemeente woensdagavond. Aangezien er nog meer regen zal vallen en het water in de rivier Guadiana nog niet is gezakt, blijft men alert. In de provincie Badajoz zijn nog 5 wegen afgesloten

Bij Ciudad Real stortte woensdag op de weg N-420 een brug in ter hoogte van Fuencaliente doordat de rivier Yeguas buiten zijn oevers trad. Twee mensen kwamen om het leven. Het ging om een bestuurder van een vrachtwagen en de bestuurder van een gewone auto. 

Bij het plaatsje Daimiel, eveneens in de provincie Ciudad Real overstroomde de rivier Azuer.

Guadalquivir

In het zuiden van Spanje is het waterniveau van de rivier Guadalquivir gevaarlijk hoog bij de gemeente Andújar (Jaén) en verderop bij de stad Córdoba. Hier heeft de gemeente preventief het noodscenario in werking laten treden. In de provincie zijn 12 wegen afgesloten.

Bij de stad Zamora in de gelijknamige provincie trad de rivier de Duero buiten zijn oevers. Tot nu toe zonder enig gevaar voor omwonenden. Die vertelden de aanwezige pers dat ze het niveau van de rivier regelmatig hoger hebben zien staan.

Meer neerslag

Volgens het Spaanse weerinstituut Aemet valt er de komende dagen in heel Spanje meer regen. Op de Canarische Eilanden wordt gewaarschuwd voor sterke windvlagen en hoge golven. Vrijdag zullen er plaatselijk heftige buien vallen in Andalusië en zaterdag in de regio Valencia. Voor meer actueel Spaans weer in het Nederlands, klik hier.

Dit vind je misschien ook leuk