Boulevard van ruim 50 kilometer langs de Costa del Sol

door admin
Boulevard van ruim 50 kilometer langs de Costa del Sol

Men is er al een tijdje, zes jaar om precies te zijn mee bezig. Deels in theorie en deels in de praktijk. Veel bureaucratische processen dienden beslecht te worden met de kustautoriteit Costa, met de gemeenten onderling en met de overheidsinstelling die het waterbeheer op zich neemt voor bruggen over riviermondingen. Bovendien waren er nogal wat particuliere terreinen die aan het strand grenzen. Het kostte nogal wat tijd om de juridische obstakels om hier iets te kunnen bouwen, uit de weg ter ruimen. 

Al 11 miljoen euro werd gestoken in het pad wat er nu ligt van 27 aaneengesloten kilometers in Marbella. Nieuw hiervan zijn 6 kilometers van de vissershaven La Bajadilla tot San Pedro de Alcántara. Wie er wel eens komt kent inmiddels de nette paden die deels zijn bedekt met houten vlonders of met een speciaal soort gelig zand.

In 2014 wordt verder uitgebreid naar Rio Real in oostelijke richting en naar Ventura-Guadaiza in westelijke richting. Hiervoor is 4 miljoen euro gereserveerd. In Estepona wordt in totaal 20 kilometer verbonden in 12 delen van 4 kilometer. 

De bedoeling is dat de kust zo een extra aantrekkingskracht uitoefent op toeristen die dan onbelemmerd urenlang langs de zee kunnen wandelen.

Dit vind je misschien ook leuk