Documentaire ‘Las cloacas del Interior’ brengt veel teweeg

door admin
Documentaire ‘Las cloacas del Interior’ brengt veel teweeg

De documentaire, een productie van Mediapro die werd geregisseerd door Jaume Roures, is inmiddels door miljoenen mensen bekeken. Tijdens de uitzending van maandagavond op televisiezender GOL TV konden de kijkers op de sociale media reageren met hashtag #LasCloacasDeInterior. Verontwaardigde reacties over inhoud van de documentaire stroomden in groten getale binnen.  

‘Las cloacas del Interior’ (de afvoerput van Binnenlandse Zaken) werd eerder al door de Catalaanse televisiezender TV3, de Baskische zender ETB en IB3 (Balearen) online uitgezonden.

De documentaire werd gemaakt nadat in juni 2016 illegale praktijken van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan het licht kwamen. De toenmalige minister van het ministerie, Jorge Fernández Díaz, misbruikte zijn positie om een aantal Catalaanse politici in een kwaad daglicht te stellen. Aan de productie van de documentaire ging een onderzoek van negen maanden vooraf, waarvan de uitkomst nu voor iedereen te zien.  

Het gaat om opnames van gesprekken tussen de voormalige minister Fernández Díaz en Daniel de Alfonso, directeur van het Oficina Antifraude de Cataluña (Catalaanse Bureau voor Fraudebestrijding) waarin te horen is hoe de twee plannen smeden om politici van de Catalaanse politieke partijen ERC en CDC corruptieschandalen in de schoenen te schuiven.

‘Las cloacas del Interior’ is hier online te bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk