COP26 – Samen voor de planeet

door admin
COP26 - Samen voor de planeet

Iets minder dan 200 wereldleiders zullen naar verwachting het evenement in het VK bijwonen. De Spaanse premier, Pedro Sánchez, zal naar verwachting het eerste regeringshoofd zijn dat op 1 november spreekt. De top, die in 2020 in Glasgow zou plaatsvinden, werd uitgesteld vanwege de pandemie van het coronavirus.

Temperatuur

Sánchez zal op de top worden vergezeld door Teresa Ribera, vice-president en minister van ecologische transitie en demografische uitdaging. Ribera werd geciteerd op het officiële Twitter-account van de Britse ambassade in Madrid. “Glasgow is de volgende gelegenheid om luid en duidelijk te zeggen dat we ons inzetten om te voorkomen dat de gemiddelde temperatuurstijging boven de 1,5 graad komt. Een fundamentele referentie van de Overeenkomst van Parijs.“

COP26-doelen

Volgens de officiële website heeft COP26 de volgende doelen;

  • Zorg voor wereldwijde netto-nul tegen het midden van de eeuw en houd 1,5 graad binnen handbereik
  • Aanpassen om gemeenschappen en natuurlijke habitats te beschermen
  • Mobiliseer financiën
  • Samenwerken om te leveren

Samenwerken

COP26 zal zowel politieke leiders, bedrijven en organisaties als individuen samenbrengen. Zo werkt Santander, de grootste bank van Spanje, ook hard om de overstap naar een groenere economie te maken. Als zodanig neemt de bank deel aan de wereldtop van de VN om klimaatverandering tegen te gaan. Hun uitvoerend voorzitter, Ana Botín, zal tijdens het evenement spreken om de noodzaak van duurzamere economische maatregelen te benadrukken.

Momenteel is de bank betrokken bij strandopruimingen in heel Spanje als onderdeel van het Plan Natura-initiatief. Maar als bedrijf heeft Santander ook eigen doelen gesteld. Deze worden als volgt op hun website beschreven:

  • De overgang naar een groene economie blijven ondersteunen
  • Zich ertoe verbinden alle gebouwen tegen 2025 te voorzien van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen
  • tussen 2019 en 2030 € 220 miljard aan groene financiering mobiliseren
  • Tegen 2050 klimaatneutraal zijn (NetZero)

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering vindt overal ter wereld plaats en het is ieders verantwoordelijkheid om te weten hoe we kunnen helpen. Bovendien hebben we onlangs gelezen over aardbevingen, hevige stormen, overstromingen, bosbranden en meer. Dit gebeurt allemaal voor onze deur. Het doel van de conferentie is om de wereld te verenigen in de aanpak van klimaatverandering en de negatieve gevolgen daarvan zoveel mogelijk te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk