4 redenen waarom een villa aan de Costa Blanca een goede investering is

door admin
4 redenen waarom een villa aan de Costa Blanca een goede investering is

Een villa aanschaffen op deze prachtige locatie is om meerdere redenen een slimme investering. In dit artikel leggen we uit wat een villa aan de Costa Blanca kopen zo interessant maakt.  

1. De woningprijzen & het levensonderhoud in Spanje zijn relatief laag

Aantrekkelijk aan investeren in een villa aan de Costa Blanca, via een betrouwbare aanbieder als Primavillas, is in de eerste plaats het feit dat je een luxe woning koopt voor een scherpe prijs. Een van de voordelen van een woning kopen in Spanje is dat de aanschafprijs al snel tientallen procenten lager ligt dan wanneer je in Nederland een villa koopt. Maar niet alleen kun je in een villa aan de Costa Blanca voordelig wonen, ook het levensonderhoud in Spanje is aanzienlijk voordeliger dan in Nederland. Kies je bijvoorbeeld voor wonen aan de zuidkust van Spanje, dan zijn de kosten voor het dagelijks onderhoud 40 procent lager dan wanneer je besluit om in Groot-Brittannië te wonen.

2. Je villa verhuren levert extra op

Villa’s in Spanje zijn populair onder toeristen. Koop je een villa van Prima Villa’s als vakantiehuis en kies je ervoor om daar niet permanent te wonen, dan kun je jouw villa lopende het jaar verhuren aan toeristen. Hier kun je flink wat geld aan overhouden, waardoor je zelf – als je het slim aanpakt – een stuk minder kosten maakt voor het wonen in Spanje. Zo sla je natuurlijk twee vliegen in één klap. Als je je villa in Spanje niet verhuurd, dan kun je de villa zelf betrekken om een tijd voordelig op vakantie te gaan. 

3. Het weer aan de Costa Blanca is heerlijk

Spanje heeft een mediterraan klimaat, met temperaturen die het hele jaar door aangenaam zijn. Dat maakt het wonen in Spanje extra aantrekkelijk. Koop je een villa langs de kust, dan kun je tussen april en september genieten van prachtig warm strandweer. Maar ook de andere maanden is het in Spanje erg aangenaam!

4. Vastgoed wordt meer waard

Ten slotte is een villa via een ervaren makelaar als Primavillas kopen slim, omdat vastgoed altijd meer waard wordt. Je kunt je spaargeld op de bank zetten, maar door inflatie en lage rentes neemt je kapitaalkracht af. Kies je voor een villa aan de Costa Blanca, dan investeer je slim en bouw je kapitaal op.

Dit vind je misschien ook leuk