Code oranje voor regio Valencia wegens hevige regenbuien en stormen

door admin
Code oranje voor regio Valencia wegens hevige regenbuien en stormen

Aanvankelijk meldde Aemet alleen zware regenval, maar voegde later toe dat de buien gepaard zullen gaan met stormen en mogelijk ook hagelbuien. In de laatste update van Aemet’ voor donderdag is het alarmniveau voor zowel regen als storm verhoogd van geel naar oranje.

De neerslag kan plaatselijk zeer intens zijn en zich ophopen tot 40 liter per vierkante meter in een uur tijd. Ook na donderdag blijft het nog een paar dagen regenen in de regio.

Code oranje op donderdag geldt vanaf 12 uur voor het noordelijke binnenland van de provincie Castellón. In de rest van de provincie wordt een gele waarschuwing gehandhaafd voor regen van 30 liter in een uur. In de rest van de regio is een geïsoleerde bui in de avond niet uitgesloten.

Voor vrijdag is er nog geen weercode ingesteld, maar er valt wel in een groot deel van de regio opnieuw regen. De dag begint met tussenpozen van bewolking. Aan de kust van de provincies Valencia en Castellón worden in de ochtend buien verwacht. In de middag houden deze regens in het noorden van Castellón aan, waar niet uitgesloten is dat ze gepaard gaan met stormen en dat ze plaatselijk sterk zijn.

Ook regen op zaterdag

Zaterdag wordt in de regio meer regen verwacht. Aan de kust van de noordelijke helft van de regio is het bewolkt met kans op ochtendbuien, die in de middag al afnemen. In het binnenland van de noordelijke helft is er overdag bewolking die buien en middagstormen kan veroorzaken. In de rest van de regio is er dan ook kans op hier en daar een bui. 

Vooruitkijkend naar zondag, geeft Aemet aan dat het wisselend bewolkt zal zijn met kans op buien in het noordelijke derde deel die in de middag toenemen.

Dit vind je misschien ook leuk