Benidorm verlaagt opnieuw de IBI – onroerendezaakbelasting

door admin
Benidorm verlaagt opnieuw de IBI - onroerendezaakbelasting

De IBI wordt berekend op basis van de kadastrale waarde van het onroerend goed, waarop een door elke gemeenteraad vastgestelde coëfficiënt wordt toegepast. Het belastingtarief in Benidorm gaat nu van 0,670 cent naar 0,667.

Toni Perez, de burgemeester van de bekende badplaats aan de Costa Blanca legde uit dat “tot nu toe de gemiddelde IBI-rekening in Benidorm boven de 400 euro lag. Met deze nieuwe verlaging doorbreken we echter die drempel van 400 euro”.

De burgemeester wees ook op het feit dat “we in 2019 hebben beloofd de belastingdruk van gezinnen en bedrijven geleidelijk te verminderen en dat doen we ook. Bovendien passen we deze IBI-verlaging toe op een moment dat de algemene economische situatie andere overheden er juist toe brengt de belastingtarieven en vergoedingen te verhogen of als alternatief hiervan bevriezen”.

Meer belastingverlaging de komende jaren 

Volgens de burgemeester is de belastingverlaging mogelijk omdat er de afgelopen zeven jaar sprake is geweest van een gepland en verantwoord beheer van gemeentelijke middelen. Pérez gaf ook aan dat het doel van de gemeente is om de strategie voor belastingvermindering de komende jaren voort te zetten.

Dit vind je misschien ook leuk