Ex-vice burgemeester Valencia opgepakt wegens corruptie

door admin
Ex-vice burgemeester Valencia opgepakt wegens corruptie

Hij is nu opgepakt op verdenking van omkoping. Aangeklaagd door een particulier en in de marge van de grote corruptiezaak Taula, die de gehele Partido Popular van Valencia raakt. De partij zou in de gemeente er jarenlang een dubbele boekhouding op na hebben gehouden. In totaal worden in deze zaak 50 personen onderzocht. 

Grau’s woning is onderzocht en in het kader van dezelfde zaak ook een juwelier, het bedrijf Tranvia Tours dat bussen leverde aan de gemeente Valencia in geval van bezoek. Dit gemeentelijke bedrijf werd voorgezeten door Grau. Grau’s vrouw María José Alcón werd eerder al gearresteerd in de Taula-zaak.

Rita Barberá

Grau was jarenlang vice-burgemeester onder Rita Barberá. Barberá is nu senator en heeft herhaaldelijk ontkend iets van de dubbele boekhouding in haar gemeente te hebben geweten. Grau verklaarde eerder dat Barberá wel ‘iets geweten moest hebben’. De verwachting is dan ook dat de ex-burgemeester binnenkort ook wordt gearresteerd. Hiervoor moet alleen toestemming worden verkregen van het Spaanse hooggerechtshof, aangezien zij als senaatslid een bepaalde mate van juridische bescherming heeft.

Kado’s

Grau zou in zijn functie als loco-burgemeester kado’s hebben aagenomen en commissie’s in ruil voor gunsten. De PP in de gemeente Valencia wordt op dit moment geleid door een speciaal vanuit Madrid aangewezen gestor in afwachting van een buitengewoon partijcongres, waar over de toekomst van de partij in Valencia gesproken zal gaan worden. Eerder stapte hij al op als rechterhand van de burgemeester vanwege zijn betrokkenheid in de zaak Nóos. 

Dit vind je misschien ook leuk