Schutter gaat los op foto’s van Spaanse politici

door admin
Schutter gaat los op foto’s van Spaanse politici

In het artikel van El País is de video van 31 seconden te bekijken. Hierop zijn beelden te zien van een man die in een schiethal in Málaga schoten afvuurt op foto’s van de Spaanse premier Pedro Sánchez, de tweede vicepremier Pablo Iglesias, minister Irene Montero en Fernando Grande-Marlaska en de parlementair woordvoerder Pablo Echenique.

Beelden viraal van schoten op foto’s Spaanse politici

Op de video worden de foto’s van de ‘doelwitten’ een voor een getoond en spreekt de schutter vervolgens ‘sentencia’ (veroordeling). Na het zien van de beelden liet het Ministerie van Binnenlandse Zaken weten aangifte te doen waarna het Openbaar Ministerie de zaak is gaan onderzoeken.

De Spaanse regering spreekt van ‘ernstige bedreiging en het zaaien van haat’ middels deze video. Volgens de krant El Mundo worden zowel de schutter als de makers van de video mogelijk beschuldigd van misdrijf tegen de Spaanse staat, zaaien van haat en bedreiging.

Vermoedelijke schutter gearresteerd in Málaga

El Mundo schreef zojuist dat de vermoedelijke schutter, een ex-militair die nu werkt als taxichauffeur, in La cala del Moral (Málaga) door eenheden van de Guardia Civil is gearresteerd. Op dit moment wordt hij verhoord. Voorlopig zal de man onder arrest blijven en zo snel mogelijk voor moeten komen voor de rechtbank.

Meer dreigementen tegen Spaanse politici

Eerder werd minister Grande-Marlaska al op de hoogte gesteld van de aanhoudende aanvallen en dreigementen tegen de Spaanse overheid, voornamelijk in de regio’s Murcia, Valencia, Extremadura en Castilië y Leon.

Meerdere ministers, zoals Pablo Iglesias, laten via sociale media weten dat ze zich niet laten weerhouden om te blijven strijden voor rechtvaardigheid ondanks de bedreigingen vanuit extreemrechts. Desalniettemin hebben diverse Spaanse ministers wel actie geëist vanuit het Openbaar Ministerie in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk