Legendarisch wandelpad Caminito del Rey op 12 maart weer open

door admin
Legendarisch wandelpad Caminito del Rey op 12 maart weer open

Goed nieuws voor wie in de komende maand de Caminito del Rey wil lopen; er zijn weer tickets beschikbaar. De toeristische trekpleister in de provincie Malaga gaat, na de maatregelen in verband met de derde golf, op 12 maart weer open voor het publiek, al is het niet voor iedereen toegankelijk; de regionale en provinciale lockdowns blijven van kracht. Tickets zijn vooralsnog te koop voor wandelingen tot 4 april.

Gevaarlijkste pad ter wereld

De Caminito del Rey, de indrukwekkende wandelroute door de kloof van de Desfiladero de los Gaitanes werd lang beschouwd als het gevaarlijkste pad ter wereld, maar het pad is zes jaar geleden grondig gerestaureerd. Na de heropening van de wandelroute in maart 2015 hebben al miljoenen toeristen, waaronder veel Nederlanders, het pad gelopen. 

Tickets

Een ticket kost 10 euro per persoon voor wie op eigen houtje wil lopen, en 18 euro voor een wandeling met Engelstalige of Spaanstalige gids die meer over de geschiedenis van en wetenswaardigheden over het pad kan vertellen. In het geval van een nieuwe onvoorziene sluiting wordt of wel geld teruggegeven, of kan een andere datum worden gekozen. 

Veiligheidsmaatregelen

Sinds de heropening op 12 juni 2020, na de eerste golf, zijn voor Caminito del Rey alle veiligheidsmaatregelen tegen Covid-19 genomen, waardoor het pad de kwalificatie ‘Preparado frente al Covid’ heeft gekregen van de staatssecretaris voor Toerisme. 

Wandeling van waarde

In 2019 is Caminito del Rey voorgedragen als werelderfgoed, de aanvraag loopt nog. Het wandelpad is spectaculair, en heeft grote waarde voor natuur en cultuur.

De kloof Los Gaitanes is beschermd natuurgebied en ligt vlakbij de grot van Ardales waar bewijs van prehistorische menselijke aanwezigheid is gevonden. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de schilderingen die daarin zijn aangetroffen mogelijk tot de oudste ter wereld behoren die ooit zijn bestudeerd. 

Dan is er nog de Iglesia Rupestre de Bobastro, de resten van een kerk die getuige was van de Mozarabische opstand. Ook het grafmonument La Aguilillas in Camillas kan toegevoegd worden. Daarbij wil men de waterkrachtcentrale en de oude loop van de Caminito del Rey toevoegen als voorbeeld van engineering ten dienste van Málaga, alsmede de stuwmeren van El Chorro, Conde del Guadalhorce en Gaitanejo. 

Wie vast in de stemming wil komen of gewoon nieuwsgierig is naar het pad, kan het hier virtueel bewandelen.

Dit vind je misschien ook leuk