Toch grote drukte bij atypische ontsteking kerstverlichting in Málaga

door admin
Toch grote drukte bij atypische ontsteking kerstverlichting in Málaga

Andere jaren kon je  over de hoofden lopen, was het centrum praktisch onbegaanbaar en ging de ontsteking van de kerstverlichting gepaard met een uitgebreide muziek- en lichtshow die tot 6 januari dagelijks driemaal werd herhaald en vereeuwigd door honderdduizenden personen die naar het historische centrum van de stad togen om daar het spektakel te vereeuwigen met hun mobieltjes. 

Geen officiële opening en het uur waarop de verlichting aan zou gaan was niet bekendgemaakt. Desondanks was het vrijdagmiddag en -avond erg druk op bepaalde punten in en rond de bekende winkelstraat Calle Larios, tevens Black Friday. Wie om half vijf in het centrum was, had echter geluk. Plotseling gingen alle lichtjes branden en klonken er kerstliedjes. Ondanks alle maatregelen waren er volgens de krant Sur toch honderden mensen aanwezig die onvoldoende afstand tot elkaar konden houden. 

Dit jaar koos de gemeente gekozen voor kerstmuziek om de sfeer in de stad ondanks de coronamaatregelen en de avondklok feestelijker te maken. De muziek zal tot 7 januari dagelijks klinken van 11 tot 15 uur en van 17 tot 22 uur. De speciale kerstverlichting siert zeven straten in de stad. Daarbij is een enorme boom geplaatst op het Plaza de la Constitución, is er een verlichte kerststal in de Jardines de Manuel Atencia en kunnen kerstkadootjes, items voor de kerststal en speelgoed worden gekocht in de kerstmarkt op de Paseo del Parque. De kraampjes blijven tot 20 uur open. 

Dit vind je misschien ook leuk