Santiago is eind dit jaar een ‘smart hotel’ rijker

door admin
Santiago is eind dit jaar een ‘smart hotel’ rijker

Het Smart Boutique Hotel Literario San Bieito zal via nieuwe technologie zoals  geheel gewijd zijn aan de Galisische cultuur en literatuur. Hiermee wil het hotel ‘unieke en memorabele’ ervaringen bieden aan de gasten, zo staat het te lezen in het persbericht van het bedrijf.

In het hotel – gelegen in het historische centrum van Santiago de Compostels en gevestigd in een gebouw uit de 16e eeuw – beschikt de gast 24 uur per dag over de nieuwste technologieën, naast de services die een boutique-hotel in een stad doorgaans al biedt. San Bieito is actief op social media-gebied met een eigen youtube-kanaal en een facebookpagina en biedt gratis wifi aan.

Activiteiten die het hotel zal organiseren na opening zijn gericht op literatuur en cultuur met een nadruk op de regio Galicië waar het is gevestigd. Gasten kunnen ook via internet diensten vragen die normaal telefonisch bij de receptie gedaan konden worden. Steeds meer hotels gaan voor de noemer ‘smart hotel’ om zo aan te geven dat gasten hun mobiele apparaten onbezorgd kunnen meenemen en gebruiken, ook tijdens de vakantie. 

Bestemming voor pelgrims

Santiago de Compostela wordt vooral bezocht door pelgrims die de pelgrimsroute naar de stad hebben afgelegd. Afgelopen oktober kwamen maar liefst 22.706 meer pelgrims naar de stad dan in dezelfde maand een jaar geleden. Er waren alleen meer pelgrims in het heilige jaar 2010. Toen er in de eerste tien maanden van het jaar 258.369 bedevaartgangers de stad bereikten. 

Dit vind je misschien ook leuk