Het Dinosauriospark in Torremolinos

door admin
Het Dinosauriospark in Torremolinos

Goed bereikbaar meteen bij de afslag Torremolinos vanaf de snelweg A7 langs de Zuid-Spaanse kust valt een twaalf meter hoge Brachiosaurus onmiddellijk op. Daar moeten we zijn. Het valt op dat er vooral kleine jongetjes met hun ouders ronddartelen. Toch is het ook echt een interessant uitje voor volwassenen vanwege de grote hoeveelheid informatie die per replica gegeven wordt. Een goede beheersing van het Spaans is hiervoor wel onmisbaar, want ondanks de supertoeristische lokatie is er jammer genoeg niet aan anderstaligen gedacht.

Angstwekkend gegrom

Grappig en voor de allerkleinsten ook wel even schrikken als je langs de replica’s wandelt, sommigen plotseling hun bek opensperren of met hun staart beginnen te zwaaien terwijl ze een angstwekkend gegrom produceren. De televisies waarop een tekenfilm over dino’s te zien is en verderop een documentaire staan erg hard en schallen door de grote tent.

Jurassic Park

Je wandelt feitelijk door de prehistorie en er is moeite gedaan om de dinosaurussen tegen een passende achtergrond van het toenmalige landschap te plaatsen. We zien Triceratops, Stegosaurus, Ankylosaurus, Hadrdoaurus, Sinosauropteryx en natuurlijk de sinds de films van Jurassic Park meest beroemde Tyrannosaurus Rex. Deze reusachtige bijtmachine maakt zelfs in plastic uitvoering indruk als je je bedenkt dat die beesten ooit echt de aarde hebben bevolkt.

Voor de kinderen

Aan kinderen is ruimschoots gedacht in dit park met uiterst vriendelijk en behulpzaam personeel. Een sprinkasteel zorgt voor een tijdje plezier, maar ook de twee grote zandbakken waar onder fijn zand de fossielen van twee dynosaurus-soorten verborgen liggen. Met kwasten vegen kleine, tijdelijke archeoloogjes met een voor kinderen verbazingwekkend geduld het zand van de ‘botten’. Het is mooi om te zien hoe leuk ze het vinden als ze stukje bij beetje helemaal zelf een heus dinosaurus-fossiel blootleggen.

Entree en korting

Daarnaast kunnen ze er nog schilderen en tekenen. In de winkel zijn voldoende souvenirs en er is een kleine bar voor wat versnaperingen. De toegang is voor volwassenen 9 euro en voor kinderen en gepensioneerden 7 euro. Mocht je tijdens je verblijf aan de kust rekken met kleine kortingskaartjes – fomaat visitekaartje – voor allerlei themaparken zien, neem ze mee, want dat scheelt toch weer 2 euro per persoon. Meer informatie op Dinosauriospark.com.

Dit vind je misschien ook leuk