Ruim tien miljoen culinaire toeristen in Spanje in 2016

door admin
Ruim tien miljoen culinaire toeristen in Spanje in 2016

Een mogelijke verklaring voor de populariteit van de Spaanse keuken is de kwaliteit van de producten zoals wijn, olijfolie en lokale producten, zoals verse groenten en Iberico ham. Spanje telt in het totaal 28 D.O’s (denominación de origen), in het Nederlands aangeduid met BOB’s ofwel beschermde oorsprongbenaming. Deze staan garant voor de kwaliteit en de herkomst van lokale producten zoals cava, Serrano ham, Manchego kaas en ook Rioja, Ribera del Duero and Sherry wijnen.

Spanje telt 5 restaurants in de lijst van de 50 beste restaurants ter wereld. Spanje heeft ook 9 restaurants met 3 Michelinsterren en alle restaurants samen hebben 174 Michelinsterren, waarmee Spanje de zesde plaats inneemt op mondiaal vlak.

Voor degenen die van een echte foodie vakantie willen genieten in Spanje heeft Jannich Petersen, COO van Vakantiehuizenspanje.nl, een tip in petto. Hij raadt de foodies aan om een bezoek te brengen aan de Andalusische stad Huelva.

‘De provincie Huelva met de gelijknamige hoofdstad is een bestemming waar het massatoerisme helemaal niet ontwikkeld is, maar de stad heeft bezoekers veel te bieden en zeker voor mensen die van het beste van de Spaanse gastronomie wensen te genieten.’

Gastronomisch hoofdstad van Spanje

Huelva is uitgeroepen tot de Gastronomische hoofdstad van Spanje 2017. De stad ligt aan de Atlantische Oceaan en op de grens met Portugal en is gastronomisch beroemd om de lokale producten. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, Iberico ham uit Jabugo van de Iberische varkens die leven op een dieet van eikels, gras en kruiden of denk aan producten uit de oceaan, zoals inktvis, mosselen en witte garnalen die gebruikt worden door wereldberoemde chefs.

De stad Huelva beschikt ook over geweldige zandstranden en bevindt zich vlakbij het Nationaal park Doñana. Het is dus een fantastische vakantiebestemming voor mensen die een goed bewaard geheim wensen te ontdekken.

Dit vind je misschien ook leuk