Fiasco voor Costa del Sol: helft hotels gaat open met te lage bezetting

door admin
Fiasco voor Costa del Sol: helft hotels gaat open met te lage bezetting

Hoewel volgens diverse gegevens Málaga een van de meest favoriete bestemmingen van de Spanjaarden deze zomer zou worden, lijkt de zomer van 2020 uit te lopen op een drama voor de toeristische sector aan de Costa del Sol. Vozpopulí schreef gisteren dat de hotelsector slechts de helft van de hotels opent en dat men nauwelijks 40 procent bezetting van de kamers verwacht.

Helft hotels Costa del Sol gaat open 

De vereniging van hoteliers AEHCOS had gisteren niets hoopvols te melden voor de maanden juli en augustus. De vereniging deed onderzoek onder haar 348 partners en hieruit bleek dat slechts 155 hotels – minder dan de helft – de deuren deze zomer zal openen. Ondanks het feit dat nauwelijks de helft van de hotels open is voor toeristen, verwachten eigenaren slechts 40 procent van de kamers te kunnen verhuren in deze twee maanden. Concreet verwachten de hoteliers een bezettingsgraad van ruim 36 procent in juli en bijna 43 procent in augustus.  

De vereniging verwacht dat de meerderheid van de toeristen in de komende twee maanden van Spaanse komaf zal zijn en dat er slechts 16 procent aan buitenlandse toeristen in juli en 26 procent in augustus de Costa del Sol zal bezoeken.

Hoge aantallen zoekopdrachten en reserveringen gebakken lucht

Deze cijfers staan in schril contrast met de eerdere voorspellingen van Ipsos en THR waarin Málaga en de Costa del Sol als favoriete bestemmingen in Spanje werden weggezet. Deze conclusies werden onder andere getrokken vanwege een toename van 523 procent aan zoekopdrachten voor deze regio. De directeur van AEHCOS liet weten dat hoteliers zich onterecht hebben vastgehouden aan de valse hoop die hierdoor werd gegeven.

Sluiting dreigt 

Nieuwssite Malagahoy.es schreef gisterochtend over de reële mogelijkheid dat hotels langs de Costa del Sol zullen moeten sluiten na de zomer als gevolg van het uitblijven van omzet door de lage bezettingsgraad. Hoteleigenaren kunnen hun hoofd simpelweg niet meer boven water houden. AEHCOS liet onlangs weten dat er zeer waarschijnlijk meer ERTE-regelingen worden aangeboden of meer permanente ontslagen zullen vallen als de situatie niet snel verandert.

Dit vind je misschien ook leuk