Spanje sluit Olympische Spelen 2022 af met zilveren medaille en drie diploma’s

door admin
Spanje sluit Olympische Spelen 2022 af met zilveren medaille en drie diploma’s

Drie weken na aanvang van de Olympische Winterspelen in Beijing, gaat Spanje naar huis met een zilveren medaille en drie Olympische diploma’s op zak. In totaal staat de medaillespiegel op vijf medailles voor Spanje na 86 jaar Olympische Spelen.

De trotse eigenaar van Olympisch zilver behoort toe aan Queralt Castellet, de Spaanse snowboardster uit Sabadell. Zij eindigde op de tweede plek bij het onderdeel halfpipe. Dit was ook direct de grootste prestatie van Spanje in de Chinese hoofdstad.

Spanje krijgt in Beijing ook drie olympische diploma’s uitgereikt

Toch behaalde Spanje naast de zilveren medaille ook drie olympische diploma’s. Het olympisch diploma is een certificaat dat wordt uitgereikt aan de deelnemers van de Olympische Spelen met een bepaalde klassering. Sinds 1984 krijgt iedereen die bij de beste acht is geëindigd een olympisch diploma.

De Spaanse atleten die de diploma’s in ontvangst mochten nemen, zijn voor Javier Lliso, hij deed mee aan het onderdeel freeskiing. Op dit onderdeel eindigde hij als zesde. Ook Lucas Eguibar ontving een diploma na zijn zevende plek bij het onderdeel snowboardcross. Ook het schaatspaar Olivia Smart en Adrian Diaz ontvingen een olympisch diploma voor hun achtste plek op het onderdeel kunstschaatsen/dans.

Spanje mag vijfde olympische medaille toevoegen

Gezien de geschiedenis van Spanje op de Olympische Winterspelen van de afgelopen 86 jaar is het behalen van één zilveren medaille een hoogtepunt. Hoewel het een lage score lijkt in vergelijking met de zeventien medailles – waaronder acht gouden – van Nederland, behaalde Spanje in de afgelopen negen decennia slechts vier medailles. Na de Spelen van 2022 mag hier een vijfde aan worden toegevoegd. Spanje mag trots zijn maar heeft helaas het doel van het overtreffen van de laatste Spelen in Pyeongchang – het behalen van twee medailles – niet kunnen behalen.

Schaatspaar zal Spaanse vlag dragen tijdens slotceremonie OS2022

Vanmiddag, op zondag om 13.00 uur, zal de slotceremonie in Beijing worden gehouden waarna de Olympische Spelen officieel tot een einde komen. Het Spaanse kunstschaatspaar Olivia Smart en Adrian Diaz zijn vanuit de Olympische ploeg aangewezen om de vlag van Spanje te dragen tijdens de slotceremonie.

Dit vind je misschien ook leuk