Spaanse provincies Huesca en Zaragoza terug naar ‘flexibele’ fase 2

door admin
Spaanse provincies Huesca en Zaragoza terug naar 'flexibele' fase 2

Dit betekent dat 870.000 inwoners, zo’n 70 procent van de bevolking in deze Spaanse regio zich opnieuw beperkt zien in hun mobiliteit. Het gaat om mensen in en om de steden Zaragoza en Huesca. De terugkeer naar beperkende maatregelen is een gevolg van een toename van de gedetecteerde besmettingen met het coronavirus in deze gebieden. 

Door de verplichting een mondkapje te dragen in alle openbare ruimtes ook al kan de minimale afstand van anderhalve meter tot anderen worden bewaard, zorgt er wel voor dat enkele van de maatregelen van fase 2 flexibeler zijn dan ze waren tijdens de de-escalatiefase in de maand mei. 

Winkels, markten, overdekte winkelcentra, scholen en opleidingsinstituten en zwembaden mogen mensen binnen laten tot 75 procent van hun maximale capaciteit.

Horeca mag in binnenruimtes slechts 50 procent van de normale capaciteit binnen laten en men mag daar alleen iets zittend aan tafels consumeren. Aan de bar staan of zitten is er even niet bij. Terrassen mogen voor 75 procent van de capaciteit worden gevuld met een maximum van 10 personen per tafel. 

Bij culturele evenementen is een capaciteit toegestaan van 75 procent. In geval van verpleeghuizen, ouderencentra en zomerkampen blijven de huidige normen gelden. 

Er gelden geen beperkingen op de geografische bewegingsvrijheid, hoewel de autoriteiten wel wijzen op de individuele verantwoordelijkheid van de burgers: ‘De sleutel is om een aantal veiligheidsvoorwaarden in acht te nemen tijdens onze vakanties’.

Ook zijn er geen tijdssloten waarop mensen al dan niet naar buiten mogen of mogen sporten. 

Dit vind je misschien ook leuk