Wat is er nog meer te beleven dan Spanje?

door admin
Wat is er nog meer te beleven dan Spanje?

Of je nu in Nederland, België of Spanje woont, een verre reis vergt wel een goede voorbereiding. Helemaal een reis naar Australië. In dit artikel geven we je tips over hoe je goed voorbereid jouw rondreis door Australië kunt maken. 

De regio’s en beste reistijd

Spanje is een groot land, maar qua omvang helemaal niets vergeleken met Australië, dat het zesde grootste land ter wereld is. Spanje staat op de 52e plaats. Wel een overeenkomst tussen de twee landen is dat ze beide te een diversiteit aan klimaten en landschappen kennen.

We vertellen je graag wat de beste beste reistijd van Australië is. Brisbane, de hoofdstad van Queensland met temperaturen tussen de 20 en 35 graden, is het hele jaar door te bezoeken. Alle afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te lopen.

The Red Centre, in het midden van Australië, is het beste te bezoeken tussen mei en september. De dagen zijn dan minder heet en je kan goed de tijd nemen om het landschap te ontdekken.

Northern Territory is het ruige landschap in het noorden met unieke flora en fauna in de nationale parken. De beste reistijd is tussen mei en september, dan is het droge seizoen.

Tot slot The Great Ocean Road, deze beroemde kustroute tussen Melbourne en Adelaide, neemt je mee langs het authentieke Australië. Geniet van het indrukwekkende uitzicht op zee, maak een wandeling door het regenwoud en rijd langs wijngaarden om de lokale wijnen te proeven. De beste tijd om deze route te rijden is tussen oktober en april. 

De juiste vlucht voor jouw reis

Australië ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld, het is dan ook wel even een verschil met de 2-3 uur vliegen van Nederland/België naar Spanje. Een vliegreis naar Australië vanuit Europa duurt 20 tot 22 uur. 

Ligt je bestemming aan de oostkust, zoals Sydney, Melbourne of Brisbane, dan ben je minstens 24 uur onderweg. De reis bestaat meestal uit twee vluchten met een overstap. Het is daarom aan te raden om een stopover te boeken van een aantal dagen, zo kun je alvast wennen aan het tijdsverschil en heb je ook de kans om een ander land te verkennen. Maak bijvoorbeeld een tussenstop in Dubai, Singapore of de Cook Islands, waar je heeerlijk kunt genieten van het strand.

Beste reisperiode is tussen april en oktober 

Kortom, een rondreis door Australië is het hele jaar mogelijk maar de beste reisperiode is tussen april en oktober. Wil je dus graag een keer uit je comfortzone stappen en een verre reis maken in plaats van naar het vertrouwde Spanje? Denk er dan goed over na wanneer je jouw droomreis naar down-under plant!

Dit vind je misschien ook leuk