Minder vluchten geboekt naar Catalonië door politieke onrust

door admin
Minder vluchten geboekt naar Catalonië door politieke onrust

Dit zegt ForwardKeys, een organisatie die dagelijks 17 miljoen vluchtreserveringen analyseert op basis van gegevens verkregen van de grootste reserveringssystemen voor vliegtickets ter wereld, van luchtvaartmaatschappijen en tour operators. 

Olivier Jager, CEO van ForwardKeys, zegt: ‘Politieke binnenlandse onrust heeft bijna altijd gevolgen voor bezoekers, die dan hun heil elders zoeken en dat zien we nu: een daling van 22 procent in de reserveringen van internationale vluchten naar Catalonië.’ Jager is er zeker van dat dit een gevolg zal hebben op andere delen van Spanje, omdat veel bezoekers aankomen in Catalonië om vervolgens verder door het land te reizen. Als de politieke crisis verslechtert, zal men een nieuwe daling gaan zien van het aantal reserveringen.’

De tendens is zorgelijk omdat het toerisme ruim 14 procent uitmaakt van het Spaanse Bruto Binnenlands Product. ‘De demonstraties op straat en de politieke onrust zijn vrijwel altijd van invloed op het toerisme’, aldus Jager. Mensen laten zich toch afschrikken door beelden van demonstraties en kiezen het zekere voor het onzekere door naar andere bestemmingen uit te wijken.

Daling toeristische bestedingen

Als de politieke onzekerheid voortduurt, zullen ook de toeristische bestedingen flink dalen in de laatste drie maanden van het jaar. 
Volgens Mastercard is Barcelona de 12e meest populaire toeristische stad ter wereld. Vorig jaar werd de stad door 8,4 miljoen internationale toeristen bezocht. Gezamenlijk gaven zij circa 9 miljard euro uit. De sector biedt er werk aan ruim 400.000 personen. 

Dit vind je misschien ook leuk