Lidl start met verkoop deel assortiment via internet

door admin
Lidl start met verkoop deel assortiment via internet

De supermarkt zal nog geen levensmiddelen online verkopen. Het gaat met name om producten uit de promotiegids die wekelijks wijzigt, zoals mode, doe-het-zelf-producten, speelgoed, sportartikelen, huishoudelijke apparaten, decoratie en producten voor babies. Elke week zal het aanbod via internet worden gewijzigd. 

Klanten kunnen de producten online reserveren en kopen. De supermarkt heeft nog geen app ontwikkeld voor deze dienst die bruikbaar is op mobiele telefoons. De producten kunnen in eerste instantie nog niet worden opgehaald bij de winkels, maar worden verstuurd naar het daartoe opgegeven adres. Dit kost 3,99 euro en de bezorging zal plaatsvinden binnen drie werkdagen. 

Het Duitse bedrijf verkocht al aanbiedingen via internet. De producten die het bedrijf in de winkel tegen lage prijzen aanbiedt, zijn doorgaans al uitverkocht op het moment dat ze in de verkoop gaan. Met het online-initiatief plaatst Lidl zich midden in het terrein van digitale handel in Spanje. 

Lidl opent pub in Ierland

Anderzijds is Lidl van plan een pub te openen in een nog te bouwen vestiging in het Ierse Dublin. Hier kunnen klanten een biertje drinken voor- of na het boodschappen doen. Volgens de Ierse pers is voor dit experiment gekozen voor een vestiging in het winkelgebied Old Belgard Road. Deze werd een paar jaar geleden gekocht voor 2,6 miljoen euro. De pub zou geopend worden in de voormalige Old Belgard Inn, een pub met 43 jaar historie die afgelopen maart zijn deuren moest sluiten en werd gesloopt omdat de buurt er omheen door de gemeente werd opgeknapt. De pub/winkel zal naar verwachting open gaan in het voorjaar van 2019.

Dit is een definitieve stap van het bedrijf richting de horeca, na de kortstondige opening van diverse restaurants in Madrid, Valencia, Barcelona en Sevilla in de afgelopen kerstperiode. Een initiatief om de gourmet-producten die de supermarkt op dat moment in de schappen had liggen te promoten. 

Dit vind je misschien ook leuk