Maatregelen rond coronavirus van vliegmaatschappijen met vluchten op Spanje

door admin
Maatregelen rond coronavirus van vliegmaatschappijen met vluchten op Spanje

De meeste vliegmaatschappijen bieden tegoeden aan voor al geboekte reizen die omgeboekt moeten worden en mogelijkheden om vluchten te annuleren in ruil voor een tegoedbon. Sommige vliegmaatschappijen hebben (nog) geen speciaal beleid rond het coronavirus.

Brussels Airlines

Heb je een vlucht geboekt via Brussels Airlines dan kun je de status van je vlucht hier checken. Mocht de vliegmaatschappij zich door internationale reisbeperkingen genoodzaakt zien je vlucht aan te passen, dan krijg je daarover per e-mail bericht. Je kunt via deze link je vlucht omboeken of cancellen. Brussels Airlines biedt voor alle vluchten die zijn geboekt voor 12 maart met vliegdatum voor 30 april 2020 gratis omboekingen aan als je in deze periode niet wilt vliegen. Je krijgt hiervoor de tijd tot 1 juni en je nieuwe vlucht kan plaatsvinden tot een jaar na de datum van aankoop van je originele ticket (uiterlijk 31 december 2020). Behalve je reisdatum kun je ook de vertrekplaats en bestemming wijzigen. Je kunt alleen een teruggave van je ticketprijs aanvragen als je vlucht is gecanceld. 

Easyjet

Easyjet begrijpt de onzekerheid waarmee veel klanten momenteel te kampen hebben en daarom biedt de vliegmaatschappij aan dat vluchten zonder extra kosten omgeboekt kunnen worden naar een andere datum of naar een andere bestemming. Wel betalen klanten het verschil in tarief mocht de nieuwe vlucht duurder uitvallen. Deze vrijstelling geldt tot nader order en is van toepassing op bestaande en nieuwe boekingen. Klanten kunnen hun boeking hier wijzigen. Wijzigingen moeten ten minste 2 uur vóór de geplande vertrektijd worden aangebracht. Klik hiervoor meer informatie.

 

Iberia

Iberia maakt tarieven en vluchten die worden uitgevoerd door Iberia, Iberia Express en Iberia Regional Air Nostrum flexibel en biedt de mogelijkheid een tegoed aan te vragen voor het bedrag dat je hebt betaald voor je ticket. Dat tegoed is hier aan te vragen. Is je vlucht met Iberia of een van bijbehorende vliegmaatschappijen zoals hierboven genoemd geboekt door een reisbureau of via een andere aanbieder, dan kun je daar terecht. Mensen met een bij Iberia, Iberia Express of Air Nostrum geboekte vlucht kunnen informatie krijgen over elke willekeurige wijziging via de boekingsafdeling. Vul hier je vlucht- of reserveringsnummer in en wacht op informatie. Klik hier voor gedetailleerde informatie. 

KLM

Heb je een vlucht geboekt bij KLM dan kun je deze hier wijzigen of omboeken of een tegoedbon aanvragen voor het bedrag van je gecancelde vlucht. KLM adviseert klanten dat vooral online te doen na zorvuldig lezen van de frequently asked questions omdat er behoorlijk lange wachttijden zijn bij de klantenservice.

Ryanair

De Ierse prijsvechter heeft nog geen melding in verband met Covid-19 op de website geplaatst. Die opent gewoon nog met last minute aanbiedingen op diverse bestemmingen in Europa. Wel staat er bij de klanteninformatie dat als Ryanair je vlucht wijzigt, je daarvan bericht ontvangt per e-mail. Je kunt elk moment hier je vlucht checken.

Transavia

Transavia meldt op haar homepage dat het extra druk is bij het Service Center en de wachttijden langer zijn dan normaal. De vliegmaatschappij biedt passagiers aan hun vlucht om te boeken naar uiterlijk eind oktober zonder wijzigingskosten voor vluchten tot 23 april. Is je nieuwe ticket duurder dan je oorspronkelijke ticket, dan betaal je wel het prijsverschil. Je kunt de datum van je vlucht makkelijk online wijzigen via Mijn Transavia. Neem contact op met je reisorganisatie als je vlucht daar is geboekt. Klik hier voor meer informatie.

Vueling

Als je vlucht met Vueling gewijzigd of geannuleerd is ontvang je daarover automatisch bericht via je e-mail. Daarbij krijg je de mogelijkheid om het geld voor het betreffende ticket terug te krijgen of je reis om te boeken zonder extra omboekingskosten. Hoor je niets, dan kun je gewoon de betreffende reis maken. Wil je het zeker weten, check dan de status van je vlucht met Vueling via deze pagina.

Reisbeperkingen van en naar Spanje van andere landen

Behalve 64 landen die geen vluchten vanuit Spanje meer toelaten of op Spanje vliegen of vliegverkeer streng beperken, zijn ondanks de noodtoestand de luchthavens in het Spanje zelf nog open voor vluchten. Check deze website van IATA voor de actuele reisinformatie wereldwijd.

23 Landen hebben een of ander verbod ingesteld op de toegang van mensen uit Spanje of de lucht- en / of maritieme verbindingen opgeschort. Dit zijn Saoedi-Arabië, El Salvador, Slowakije, de Verenigde Staten (treft 26 Europese landen), de Filippijnen, Guatemala (alle Europeanen), India, Irak, Israël (alle niet-ingezetenen), Jamaica, Jordanië, Kazachstan, Kirgizië, Koeweit (verbod op niet-onderdanen), Malta, Marokko, Montenegro, Qatar, Tsjechië, Trinidad en Tobago en Venezuela. Singapore blokkeerde vanaf vrijdagochtend toegang voor reizigers uit hun land die de afgelopen 14 dagen Spanje, Italië, Duitsland of Frankrijk hebben bezocht. En Argentinië verbiedt ook sinds vrijdag gedurende 30 dagen vluchten vanuit Europa, Azië en de VS om meer coronabesmettingen te voorkomen. 

Nog eens 26 leggen quarantainemodaliteiten op voor reizigers van oorsprong uit Spanje: Argentinië, Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina, Burundi, Chili, China, Cyprus, Colombia, Cuba, Georgië, Japan, Kiribati, Koeweit, Laos, Liberia, Noord-Macedonië, Mozambique , Myanmar, Niger, Peru, Rwanda, Roemenië, Rusland (Moskou), Samoa, Thailand en Oeganda.

Ten slotte treffen 15 andere landen maatregelen tegenover reizigers uit Spanje. Dit zijn Bulgarije, Kameroen, Denemarken, Egypte, Duitsland, Estland, Haïti, Honduras, Italië, Japan, Litouwen, Nepal, Oekraïne en Vietnam. Gezien deze maatregelen en de toename van annuleringen van vluchten van en naar Spanje in verband met COVID19, beveelt het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Spaanse reizigers aan hun reisplannen te heroverwegen en vanuit ‘verantwoordelijkheidsgevoel’ niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland te vermijden. 

Dit vind je misschien ook leuk