Barcelona vijfde popolairste bestemming in Europa

door admin
Barcelona vijfde popolairste bestemming in Europa

Dit blijkt uit een onderzoek van het marktonderzoekbureau in de horeca-sector BRIC Consulting. Alleen Londen, Parijs, Berlijn en Rome konden meer overnachtingen op hun conto schrijven. In 2014 werden er in totaal 17,1 miljoen overnachtingen geregistreerd. Dat is een stijging van 3,7% ten opzichte van 2013. 

80 procent van alle toeristen in Barcelona komt uit het buitenland. Hiervan vormen Fransen, Britten en Amerikanen de grootste groepen. Barcelona laat hiermee rivaal Madrid achter zich. De Spaanse hoofdstad moet het doorgaans meer hebben van toeristen uit Spanje. Waar 80% van de toeristen in Barcelona uit het buitenland komt, komt 60% van de toeristen in MAdrid uit Spanje. Hierdoor heeft Madrid meer last gehad van de recessie de afgelopen jaren. Wel maakt de stad in dit opzicht nu een relatief snelle groei door.

Investeerders

Een woordvoerder van Bric Consulting zegt dat de interesse van investeerders in de stad door het sterk groeiende toerisme toeneemt. In 2014 werd 162 miljoen euro in de stad uitgegeven, zo staat in het rapport te lezen. Dat de nieuwe burgemeester Ada Colau een halt heeft geroepen aan de uitgifte van vergunningen voor toeristische accomodaties gaat deze trend tegenwerken. Colau wil een gezondere relatie tussen het massatoerisme in haar stad en de inwoners. De laatste tijd klaagt de bevolking in Barcelona over de toenemende overlast die ze ondervinden van de grote massa’s toeristen die maand in maand uit hun stad lijken over te nemen. 

Verkiezingen

Een andere factor die mogelijk nadelig kan gaan werken op het toerisme in de stad zijn de komende regionale verkiezingen op 27 september. Deze zullen feitelijk een referendum voor onafhankelijkheid van Catalonië worden. Als de lijst met nationalistische partijen een meerderheid behaalt, kan de regio binnen een half jaar los van Spanje zijn.

Dit vind je misschien ook leuk