Lidl verbetert arbeidsvoorwaarden in Spanje in nieuwe CAO

door admin
Lidl verbetert arbeidsvoorwaarden in Spanje in nieuwe CAO

Het gaat om een minimum bruto jaarsalaris van 15.257 euro. Dit komt neer op 8,50 per uur. Deze voorwaarden gelden in elk geval gedurende de looptijd van deze overeenkomst die geldt tot 2020. De Duitse supermarkt wil in die periode minstens 75% van de nieuwe werknemers een contract aanbieden voor onbepaalde tijd 

Het maximaal aantal uren dat een werknemer per jaar moet werken is vastgesteld op 1.795 uur. Dit aantal wordt verdeeld over maximaal vijf dagen per week. 

De gestelde voorwaarden zijn beter dan die altijd als het beste in de sector werden gezien, namelijk die van de Spaanse supermarktketen Mercadona. Het minimumsalaris bij de Lidl is nu 13% meer dan het was. Bovendien krijgen 5.500 werknemers nog een extra beloning en wordt er vanaf 2017 een loonsverhoging dooegevoerd op basis van de bedrijfsresultaten. Het gegarandeerde minimum hiervoor is 0,5% per jaar. 

Lidl nam in 2015 1.200 nieuwe werknemers aan en is van plan dit jaar nog eens 800 mensen aan een baan te helpen bij een van de supermarkten en distributiecentra verspreid over het land. Dit jaar investeert het bedrijf 7 miljoen euro in interne scholing van personeel. 

Dit vind je misschien ook leuk